Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: dr.dim.antoniou@gmail.com
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018


1204-2018: Όρος «Μακεδονία» δεν υπάρχει στην Ιστοριογραφία και σε καμία Διεθνή Συνθήκη του Ελληνικού Κράτους επί 800 χρόνια!.
Του Δημ. Αντωνίου, ιατρού
Ελ. Βενιζέλος (1863-1936), "ο μεγαλύτερος πολιτικός της Ελλάδος", ο μεγαλομανής καταστροφέας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, υπέγραψε 4 Διεθνείς Συνθήκες για τα σύνορα της "Μακεδονίας" μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και σε καμία δεν ανέφερε το όνομα "Μακεδονία"!!....αυτό που λέμε τώρα ότι μας κλέβουν οι Σκοπιανοί !!! Πέθανε αυτο-εξόριστος και καταδικασμένος για Εσχάτη Προδοσία στο Παρίσι το 1936.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Επί 814 χρόνια το Ελληνικό Κράτος δεν αναγνώριζε τον όρο «Μακεδονία» στην ιστοριογραφία του, σε όλες της Διεθνείς του Συμβάσεις (ακόμα κι αυτές που αφορούσαν και καθόριζαν τα σύνορα της «Μακεδονίας» μετά από πολέμους, Βαλκανικούς και Παγκόσμιους), ούτε ως επίσημη «Διοικητική του Περιφέρεια»! Η λέξη "Μακεδονία" παρέμεινε μόνο στην λαική γλώσσα, παράδοση και μύθους, όπως η "Κων/λη" κι ο "Μαρμαρομένος Βασιλιάς" !!!
Παρακολουθείστε τα ανήκουστα ιστορικά γεγονότα που θα συνταράξουν την Ελλάδα.

Από την Αρχαιότητα μέχρι το 1204 μ.χ.: Το γεωγραφικό όνομα της Μακεδονίας, διατηρήθηκε από το 2000 π.χ. δια μέσου των κλασικών κι ελληνιστικών χρόνων (5ος-2ος π.χ.) και στην Ρωμαική της περίοδο μετά την κατάκτηση της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους το 168 π.χ. (μάχη της Πύδνας). Στην συνέχεια το γεωγραφικό όνομα Μακεδονία το συναντάμε, ως μέρος της Μοισίας του Διοκλητιανού (3ος π.χ. αι), την εποχή του Μεγάλου Κων/νου Μέγα Κων/νο (4ος αι.μ.χ.) μέχρι και την εκκαθίδρυση της 1ης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας (7ος-10ος αι.), η οποία μεγαλούργησε επί Τσάρου Σιμεόν του Μέγα (893-927) και η οποία κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της Βυζαντινής Μακεδονίας επί Τσάρου Σαμουήλ (997-1014). Τελικά αυτός νικήθηκε και η αυτοκρατορία καταστράφηκε από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Βασίλειο Β` (976-1025), με αποτέλεσμα η κατεστραμμένη Βουλγαρική Αυτοκρατορία να υαπαχθεί στο νέο Θέμα «Βουλγαρία», νότια του οποίου είχε δημιουργηθεί κι αναφέρεται για τελευταία φορά το όνομα το «Θέμα Μακεδονία» το 1025 μ.χ.


Το «Θέμα της Μακεδονίας», 1025 μ.χ. είναι η τελευταία φορά που αναφέρεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα της Ελλάδος (εάν το Βυζάντιο θεωρηθεί ως «Ελληνικό»).

Μετά την αναφορά αυτή, το όνομα της Μακεδονίας ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ από τα επίσημα αρχεία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ως διοικητική περιφέρεια. Σε ένα Βενετικό Χρυσόβουλο του 1198 αναφέρεται ότι: «Θράκη και Μακεδονίας αποτελούν μια διοικητική περιοχή, αλλά χωρίζονται σε μικρότερες περιοχές γύρω από μεγάλες πόλεις. Η καρδιά του παλαιού Θέματος της Μακεδονίας, αναφέρεται ως «Περιοχή Αδριανούπολης-Διδυμοτείχου) (provincia Adrianupoleos et Didimotichi). Θα το δούμε να επανέρχεται πάλι το 2018 !!!...με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών Κοτζιά-Δημητρώφ !...δείτε παρακάτω τα απίστευτα γεγονότα.

H Πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στους Λατίνους (1204)
Οι κατακτητές Λατίνοι χώρισαν την Ελλάδα στις παρακάτω διοικητικές περιοχές στις οποίες το όνομα της «Μακεδονίας» ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.
O τεμαχισμός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το 1204, σε Λατινική Αυτοκρατορία και τις Βυζαντινές Αυτοκρατορίες της Νίκαιας και Δεσποτάτο της Ηπείρου.
 
Διαχωρισμός της Λατινικής Αυτοκρατορίας το 1204 από τους Λατίνους στις περιοχές:

Ostrovos Provintia Achridi, Provintia Vardarii,  Provintia Verye, cum cartularatis tam Dobrochubisti, quam et Sthlanitza, Pertinentia Girocomion,  Pertinentia Platamonos, Pertinentia Moliscu et Moglenon, Pertinentia Prilapi et Pelagonie cum Stano. Provintia Servion, Provintia Castorie et provintia Deavoleos.

Το όνομα «Μακεδονία» έχει εξαφανιστεί.

Η κατάκτηση της πρώην Μακεδονίας από την 2η Βουλγαρική και Σερβική Αυτοκρατορία.
Μετά την Λατινική Κατάκτηση, την περιοχή που κάποτε την ονόμαζαν «Μακεδονία» (για τελευταία φορά το 1025 όπως είπα), την κατέκτησαν διαδοχικά η 2η Βουλγαρική και Σερβική Αυτοκρατορία, υπό τον Τσάρο Ivan Asen II (1218–1241) και μετά από την 2η Σερβική Αυτοκρατορία (1331-55) του Αυτοκράτορα Tsar Dušan, οι οποίοι έδωσαν στις κατακτημένες περιοχές δικά τους Βουλγαρικά και Σέρβικα ονόματα. Το όνομα «Μακεδονία» ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.

Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Ακολούθησε η κατάκτηση της Σερβίας και Βουλγαρίας τον 14ο αι. και της Κων/λης το 1453 μέχρι το τέλος του 19ου αι.
Όλους αυτούς του 5 αιώνες, η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ από τον διοικητικό καταμερισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όλη η περιοχή ονομάζεται πλέον ως «Ρουμελία».
Rumelia Eyalet in 1609. Η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ για 5 αιώνες...αλλά και για άλλους δύο μετά !!!
Το Συνέδριο του Βερολίνου ντο 1878: Κατακερματισμός της Βαλκανικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
Στο συνέδριο αυτό, μετά την ήττα της Τουρκίας στον Ρωσο-Τουρκικό Πόλεμο 1877-78, αναγνωρίστηκαν η ανεξαρτησία της Σερβίας, Ρουμανίας (Μολδαβίας και Βλαχίας), Μαυροβουνίου και η αυτονομία της Βουλγαρίας (ανακήρυξε την ανεξαρτησία της το 1908).
Η μεταξύ των ανεξάρτητων αυτών χωρών περιοχή που έμεινε στα χέρια των Οθωμανών εξακολουθεί να λέγεται «Ρουμελία», χωρισμένη στα Βιλαέτια του Μαυροβουνίου, Σκόρδας, Κοσόβου, Μοναστηρίου, Θεσ/νίκης και Βουλγαρίας. Η λέξη «Μακεδονία» ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά.


Το Συνέδριο του Βερολίνου ντο 1878. Η περιοχή που έμεινε στα χέρια των Οθωμανών, μεταξύ των ανεξάρτητων κρατών Σερβίας, Μαυροβουνίου, Ρουμανίας και της αυτόνομης Βουλγαρίας, λέγεται «Ρουμελία» (όχι «Μακεδονία»).


Τουρκικά Βιλαέτια της Οθωμανικής Ρουμελίας 1881-1912. 
ΚΙ Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ: Περίοδος του Μεσοπολέμου (1913-1939)

Απελευθέρωση της Τουρκικής «Ρουμελίας» από τους Τούρκους το 1912-3 και η διανομή της μεταξύ Ελλάδος-Σερβίας-Βουλγαρίας. Η λέξη "Μακεδονία" ΔΕΝ υπάρχει στις Συνθήκες που υπογράφηκαν. 
Με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-3 η Τουρκική Ρουμελία απελευθερώθηκε από τους Τούρκους και μοιράστηκε κατά 52% στην Ελλάδα, κατά 38% στην Σερβία (ΠΓΔΜ) και κατά 5% στην Βουλγαρία, με δύο Διεθνείς Συνθήκες, του Λονδίνου (17/30-05-1913) και του Βουκουρεστίου (28-07-1913), καθώς και η Συνθήκη των Αθηνών Ελλάδος-Τουρκίας (14-11-1913) (ανταλλαγή πληθυσμών, τύχη περιουσιών των προσφύγων, θρησκευτικά δικαιώματα των Μουσουλμάνων της Θρέκης, ζητήματα εκλογής των Μουφτήδων)  τις οποίες υπέγραψε ο Πρωθ/γός Ελευθέρος Βενιζέλος. Στα πολυσέλιδα περιεχόμενα των ιστορικών αυτών Συνθηκών, με τα οποία καθορίστηκαν οριστικά τα σύνορα της «Ρουμελίας», το όνομα «Μακεδονία» είναι ΑΦΑΝΤΟ!.

«ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ» ΑΝΤΙ ΓΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Ενδεικτικό είναι ότι στην Συνθήκη των Αθηνών (14-11-1913) (*) ο πληθυσμός της Ελληνικής «Μακεδονίας», ανταλλάξιμος και μη, αναφέρεται ως «κάτοικοι των εκχωρηθεισών -στην Ελλάδα- χωρών» (κι όχι ως «Μακεδόνες»). Στην Συνθήκη αυτή, ο μουσουλμανικός πληθυσμός των «εκσωρηθεισών χωρών», συγκεντρωνόταν κυρίως στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την περιφέρεια της Κοζάνης, τα Γιαννιτσά, τον Λαχανά, τα ορεινά της Χαλκιδικής, τη Δράμα και τη Χρυσούπολη Καβάλας. Επίσης στο αρ.14 ν.2345/1920 «για τον Αρχιμουφτή», οι «εκχωρηθείσες χώρες» αναφέρονται ως «Νέες Χώρες» (σημ. δική μου: Ήπειρο, Μακεδονία, Κρήτη, Νησιά Ανατ. Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη).
(*) ΦΕΚ Α` 229/ 1-4/11/1913 και ν. ΔΣΙΓ` 4213/1913 (κύρωση Συνθήκης Αθηνών και Λονδίνου).  

Στην συνέχεια, οι όροι της Συνθήκης του Βουκουρεστίου επαναβεβαιώθηκαν -μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου- με την Διεθνή Συνθήκη του Νειγύ το 1919 μεταξύ της Ελλάδος  και της ηττημένης Βουλγαρίας, στην οποία επανα-βεβαιώθηκαν τα σύνορα της «Ρουμελίας» μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας. Και πάλι το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ! Και την Συνθήκη του Νειγύ υπογράφηκε από τον Πρωθ/ργό Ελ. Βενιζέλο.

Ακολούθησαν η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (Βερσαλλιών) το 1919 (τέλος 1ου Παγκοσμίου Πολέμου), η Συνθήκη των Σεβρών το 1920 (επίσης μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελληνοτουρκική Συνθήκη των Μουδανιών 1/14-10-1922 (εκκένωση της Ανατ. Θράκης), οι οποίες υπογράφηκαν και πάλι  από τον πρωθ/ργό Ελ. Βενιζέλο, και τέλος η διπλή  Συνθήκη της Λωζάννης την 30-01-1923 (ανταλλαγής πληθυσμών) και της 24-07-1923 (μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922), τις οποίες και πάλι υπέγραψε ο Ελ. Βενιζέλος ως εκπρόσωπος της επαναστατικής Κυβέρνησης  του Ν. Πλαστήρα. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

1934 και 1954: Υπογράφηκαν δύο Βαλκανικά Σύμφωνα. Η λέξη "Μακεδονία" δεν αναφέρεται πουθενά !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στις Διεθνείς Συνθήκες, του Λονδίνου και του Βουκουρεστίου του 1913, τις οποίες υπέγραψε ο Πρωθ/γός Ελευθέρος Βενιζέλος και του Νειγύ του 1919 και των Παρισίων (Βερσαλλιών), οι οποίος αφορούσαν και καθόριζαν τα οριστικά σύνορα της «Ρουμελίας» (του φαντάσματος «Μακεδονία»)  το όνομα «Μακεδονία» ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 1945-2018
Μετά την ήττα της Γερμανίας και Βουλγαρίας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 (μετά το τέλος του  2ου Παγκοσμίου Πολέμου) η Βουλγαρία εγκατέλειψε την περιοχή της «Μακεδονίας φάντασμα», που είχε  καταλάβει το 1941-44. Και πάλι το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν αναφέρεται πουθενά!

1944: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΩΧΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ
Μετά την νίκη των Παρτιζάνων του Τίτο και την απελευθέρωση της Γιουγκοσλαβίας από τους Γερμανούς-Βούλγαρους, η ASNOM (η πρώτη Εθνοσυνέλευση –Κυβέρνηση» των Σλαβο-Μακεδόνων !, την 02-08-1944 ανακήρυξε για πρώτη φορά την ίδρυση της «Λαικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας-ΛΔΜ» (ΠΓΔΜ-FYROM), ως ομόσπονδης δημοκρατίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Η ΛΔΜ αναγνωρίστηκε επίσης από το πρώτο Σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και της ΛΔΜ το 1946. Η ΛΔΜ αναγνωρίστηκε από όλα τα κράτη κι από την Ελλάδα (η οποία δεν είχε ακόμα αναγνωρίσει καμία περιοχή στην επικράτειά της με το όνομα «Μακεδονία» !!!!!).

-1991: Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Με το Σύνταγμα του 1991, ανακηρύχθηκε η ανεξάρτητη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM).
-1998: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! Δημιουργήθηκε το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος (Βόρειας Ελλάδας, το οποίο ήταν εθνικός φορέας του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1974-1988. Το Υπουργείο συστάθηκε από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή στις 20 Νοεμβρίου 1974 και μετονομάστηκε σε Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου στις 19 Αυγούστου 1988. Αντικαταστάθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Ήταν η πρώτη φορά που το όνομα της «Μακεδονίας» αναφέρεται σε επίσημα κρατικά Ελληνικά έγγραφα ως «περιοχή της Ελλάδος» (αλλά όχι σε Διεθνή Συνθήκη).
-Το 2010 ιδρύθηκαν οι Περιφέρειες της Δυτικής-Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
-2018: Στο αρ.7 της Συνθήκης των Πρεσπών αναφέρεται ότι «Μακεδονία είναι το Βόρειο τμήμα της Ελλάδος»…..!

ΑΑΑΑΑ….ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ: Ο γεωγραφικός όρος «Μακεδονία» αναφέρεται σε Τρείς Διεθνές Συμφωνίες το 1941, ήτοι στα δύο πρωτόκολλα ανακωχής και παράδοσης (20,21 Απριλίου 1941) και Σύμβασης Συνθηκολόγησης (23-04-1941) που υπέγραψε ο Γ. Τσολάκογλου με τους Γερμανούς-Ιταλούς, στα οποία αναφέρεται ότι η «της άνευ  όρων παράδοση της Στρατιώς Μακεδονίας-Ηπείρου» !!!!....ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ….Μια φορά την αναφέραμε τον όρο «Μακεδονία» σε Διεθνείς Συμβάσεις κι αυτές ήταν για την υποδούλωσή της στου Ναζί….ΜΠΡΑΒΟ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ?

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Από την άλλη πλευρά όμως και οι Σκοπιανοί, σε όλη τους την ιστορία από τον 7ο μ.χ. αι. μέχρι και σήμερα, αυτό-αποκαλούνται και αναγνωρίζονται επίσημα ως «(Σλαβο) Μακεδόνες» μόνο από το 1944. Μέχρι τότε (7ος μ.χ. αι. μέχρι το 1944) αυτό-αποκαλούνταν οι ίδιοι είτε ως Σέρβοι, είτε –και κυρίως ως Βούλγαροι, όπως τους ήξεραν και τους αποκαλούσαν και οι Βυζαντινοί κι όλη η διεθνής κοινότητα μέχρι το 1913. Και τα στοιχεία αυτά τα έχω αντλήσει από τους δικούς τους ιστορικούς, κυρίως από τον μεγαλύτερο ιστορικό-εθνολόγο και γλωσσολόγο, που αυτό-αποκαλείται ως «Μακεδόνεας» Κrste Misirkov (γεν. το 1874 στην Πέλλα, πέθ. το 1926), πού πήρε μέρος στην επανάσταση του Ίλλιντεν το 1903  κι από το βιβλίο του «Οn the Macedonain Matters» (1903) κι ο οποίος (Misirkov) -επειδή είναι σοβαρός- δεν αναφέρει τίποτα περί δήθεν καταγωγής των Σλαβο-Μακεδόνων από τους Αρχαίους (Έλληνες) Μακεδόνες. 

ΣΧΟΛΙΟ: Τα παραπάνω δεν απαλλάσσουν την Συμφωνία των Πρεσπών από τον Κακουργηματικό της χαρακτήρα και τις πολιτικές και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ τους Τσίπρα-Κοτζιά, για λόγους στους οποίους δεν μπορώ –και δεν θέλω – να υπεισέλθω εδώ, γιατί ο σκοπός του παρόντος άρθρου είναι για να δείξω ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΣΙΡΚΟ, το οποίο διοικούν ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ….Τι να πούμε τώρα στους Σκοπιανούς? Ότι μας κλέβουν το όνομα «Μακεδονία» το οποίο εμείς επί 800 χρόνια δεν το είχαμε αναγνωρίσει ως Ελληνικό?...πείτε μου.
Και να μην ξεχάσω: Ο Ελ. Βενιζέλος είναι αυτός που συνομίλησε κρυφά με τους κινηματίες του Γουδιού (1909) και γι` αυτόν τον έκαναν πρωθ/ργό το 1910, που πήρε μέρος σε δύο πραξικοπήματα κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Ελλάδος (1935) και πέθανε ως αυτό-εξόριστος φυγόδικος στο Παρίσι καταδικασμένος για Εσχάτη Προδοσία και του οποίου την Σωρό το Ελληνικό Κράτος δεν δέχτηκε στον Πειραιά από το Παρίσι.
Και μια αφελής ερώτηση: Γιατί όλα αυτά δεν τα αποκαλύπτουν οι «επαγγελματίες» καθηγητές-ιστορικοί. Δεν τα ξέρουν ή τα κρύβουν? Ό,τι και να συμβαίνει είναι ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ και ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ.
Με αγάπη πάντα, Δημ. Αντωνίου


• Δημοσιεύθηκε από : Δρ. Δημήτριος Αντωνίου PhD, FRCS
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 - 6:02 μ.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου