Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: dr.dim.antoniou@gmail.com
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
ΤΧΣ: Αντισυνταγματικοί κι Ανεφάρμοστοι (άκυροι) οι νόμοι για την πώληση των Κόκκινων Δανείων. Η πλήρης Δικαίωσή μου. Λοιώστε τους Τρομοκράτες Δικηγόρους.
Δημ. Αντωνίου, ιατρός

Όλοι γνωρίζετε από το 2010 πρωτοάρχισε η κατατρομοκράτηση του Ελληνικού Λαού, από δικηγόρους και βουλευτές, όπως ο Β. Καπερνάρος, ο οποίος κι από του βήματος της Βουλής ούρλιαζε ότι «τα δάνεια πουλήθηκαν από την Eurobank στο fund «Ανάπτυξη», καθώς και πλήθος άλλων ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ, όπως η Υπέρβαση κι άλλων βρώμικων δικηγόρων των τηλεπαραθύρων του ΣΚΑΙ και του Γ. Αυτιά, που τρομοκρατούν τους δανειολήπτες, ουρλιάζοντας με ΧΑΡΑ, ότι επίκειται η «πώληση των δανείων των σε ξένα funs», με προφανή πρόστυχο σκοπό να σας οδηγήσουν στα βρώμικα γραφεία-μπουρδέλα των τα δάνειά των.

Όλοι επίσης γνωρίζετε ότι ήμουν ο ΜΟΝΟΣ από το 2010, που  τεκμηριωμένα με τα λίγα νομικά που ξέρω, αλλά που έχω απεριόριστες δυνατότητες να μάθω, έλεγα ότι τα ΔΑΝΕΙΑ δεν μπορούν να πωληθούν (ΑΚ 513) χωρίς την υπογραφή του δανειολήπτη στην σύμβασή του. Κι έλεγα επίσης ότι οι νόμοι 4354/2015 και 4385/2016 για την πώληση των δανείων, ΔΕΝ μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς την υπογραφή του δανειολήπτη κι ότι εάν –παρά ταύτα-εφαρμοστούν με σχετικές υπουργικές αποφάσεις υποτακτικών υπουργών και από τις τράπεζες, οι νόμοι και υπουργικές αποφάσεις θα κηρυχθούν από τα δικαστήρια αντισυνταγματικοί και η πώληση των δανείων άκυρη και αξιόποινη.

Και δικαιώθηκα πλήρως μέχρι τώρα, διότι οι νόμοι αυτοί ΔΕΝ έχουν εφαρμοστεί, δηλ. ΔΕΝ έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ., ακριβώς διότι η κυβέρνηση ξέρει ότι θα ρεζιλευτεί στα δικαστήρια. Συνεπώς οι νόμοι αυτοί ψηφίστηκαν-όπως και στην Κύπρο- μόνο για τον εκφοβισμό σας !

Προ ημερών, μετά από πολλά σχετικά μου άρθρα από το 2010, δημοσίευσα ένα εκπληκτικό (!!) κείμενο-μελέτη για την αντισυνταγματικότητας των παραπάνω νόμων (εάν γίνει απόπειρα εφαρμογή τους), η βασιμότητα της οποίας επιβεβαιώθηκε-ανεπίσημα- κι από δύο φίλους μου ανώτατους εν ενεργεία δικαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ…ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ! (είμαι πολύ μετριόφρων, είναι γνωστό).

Σήμερα (04-09-2016), έρχεται το ΤΧΣ και επιβεβαιώνει τις παραπάνω απόψεις μου, παραδεχόμενο σε μια, στα Αγγλικά, πολυσέλιδη γνωμάτευσή του (προφανώς κατά παραγγελία της Κυβέρνησης) – αν και το ΤΧΣ δεν αναφέρεται φανερά σε θέματα αντισυνταγματικότητας των νόμων 4354/2015 και 4385/2016  για την «πώληση των δανείων» (γιατί θα ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων των κι επικίνδυνο γι αυτό), όμως έμμεσα αλλά σαφέστατα υποστηρίζει την αντισυνταγματικότητά των- ότι οι νόμοι 4354/2015 και 4385/2016, «για την πώληση των ληξιπρόθεσμων δανείων» (των NPLs), είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΙ, για πληθώρα νομικών λόγων, με κυρίαρχους λόγους την ΑΝΤΙΦΑΣΗ των νόμων αυτών με τον  ν. 3156/2003 («για την εγυοδοσία από τις τράπεζες τιτλοποιημένων δανείων»  και τον ν. 3758/2009 («Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις») 
και κυρίως λόγω της ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ των νόμων αυτών «για την πώληση των ληξιπρόθεσμων δανείων»-NPLs),  με τους νόμους «περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» (ν. 2472/1997, αρ. 5) και τον νόμο «περί προστασίας του καταναλωτή» (ν. 2251/1994, αρ. 2 παρ.1, αρ. 6, αρ. 7 παρ. ε,ιζ,ιθ,κβ,κβ),  
οι οποίοι ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αναφέρουν ότι  η γνωστοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων του δανειολήπτη από την τράπεζα στα ξένα funds, χωρίς την συναίνεση και υπογραφή του δανειολήπτη, συνιστά παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων, ενώ η οποιαδήποτε αλλαγή στην Σύμβαση μονομερώς από την τράπεζα και χωρίς την υπογραφή (συναίνεση του δανειολήπτη) είναι ΑΚΥΡΗ κι ότι οι παραπάνω παραβάσεις συνιστούν ομού παραβίαση των Βασικών  Συνταγματικών Δικαιωμάτων και προσβολή της Ελευθερίας του Δανειολήπτη, παραβίαση της Ελευθερίας Βούλησης και Ταυτότητας των Βουλήσεών στις Συμβάσεις, παραβίαση της Προστασίας των Συμβάσεων, σε πλήρη συμφωνία με την δική μου μελέτη.

(βλ. τις σελίδες 7-10 της γνωμάτευσης του ΤΧΣ…μην εμπιστεύεστε τις μεταφράσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, γιατί είναι ανακριβείς και ακαταλαβίστικες).
(Η Γνωμάτευση του ΤΧΣ).

Βέβαια οφείλω να πώ ότι οι νόμοι οι νόμοι 4354/2015 (αρ.2 και αρ. 3 παρ.2, 4)  και ν. 4389/2016, για την «πώληση των δανείων», κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ της α) «εγγυοδοσία τιτλοποιημένων δανείων» (ν.3156/2003),  β) «διαχείρισης» των δανείων από εισπρακτικές εταιρείες (αρ. 2), γ) «μεταβίβασης των δανείων» = «εκχώρησης χρέους από την τράπεζα σε fund» (ΑΚ 455) (αρ.3 παρ.2)  και δ) «πώλησης των δανείων» (ΑΚ 513) (αρ. 3 παρ.2) κι αναφέρουν ότι «επιτρέπεται η εκχώρηση (ΑΚ 455) των δανείων χωρίς την συναίνεση των δανειοληπτών» (αρ. 3 παρ.4), αλλά εδώ ο νόμος αναφέρεται στην  «εκχώρηση τους χρέους» από την τράπεζα στα ξένα funds (ΑΚ 455) κι ΟΧΙ  στην «πώληση» των δανείων σε αυτά (ΑΚ 513).  
Και ο νόμος, σοφά, κάνει την διάκριση αυτή, διότι Η «πώληση» των δανείων χωρίς την υπογραφή του δανειολήπτη ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!.

Αντίθετα, η «εκχώρηση του χρέους» μπορεί να γίνει χωρίς την υπογραφή-συναίνεση του δανειολήπτη (ΑΚ 455), αλλά η «εκχώρηση» ΔΕΝ είναι «πώληση», διότι στην «εκχώρηση» ιδιοκτήτης του δανείου παραμένει η τράπεζα, ενώ τα ξένα funds, δρούν απλά ως δικαστικοί πληρεξούσιοι των τραπεζών, παριστάμενοι στα δικαστήρια αντί των τραπεζών κλπ…ή σαν απλοί εκβιαστές του υποκόσμου….δηλ. τα funds κάνουν ότι και μπορούν και οι τράπεζες…γι` αυτό και κανένα fund δεν ενδιαφέρεται για την βρώμικη αυτή δουλειά.

ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!

 Ο νόμος 3156/2003 περί τιτλοποίησης των δανείων προβλέπει ότι ο εκδοχέας των απαιτήσεων (fund) απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων εξαναγκασμού (κατάσχεσης και πλειστηριασμού) έναντι του δανειολήπτη που έχει κι ο μεταβιβάζων (τράπεζα) . Η διάταξη αυτή όμως δεν επαναλαμβάνεται στο νόμο 4354/2015 και 4389/2016 «για τη διαχείριση και πώληση των ληξιπρόθεσμων δανείων» (των NPLs). Συνεπώς το ξένο fund, το οποίο αγόρασε τα δάνεια ΔΕΝ μπορεί να προβεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατά του δανειολήπτη !. 

ΚΑΙ ΤΟ ΤΧΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ:

Eάν οι τράπεζες πωλήσουν τα δάνεια με έκπτωση στα ξένα funds, θα εγγράψουν αναγκαστικά ΖΗΜΙΕΣ στους ισολογισμούς των.  Οι  ζημίες που θα προέλθουν από διαγραφές και μεταβιβάσεις δανείων να αντιμετωπιστούν όπως οι ζημιές από το PSI, ήτοι με ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των τραπεζών με κούρεμα καταθέσεων !,      για να μπορέσουν να αποσβεστούν από τις τράπεζες σε βάθος 30ετίας (αυτό μπορεί να γίνει με τροποποίηση του άρθρου 27 του ν. 4172/2013). Δηλ. ΜΥΛΟΣ !

Διοικητικά εμπόδια

Εντοπίζεται αναποτελεσματική καταγραφή (αρχεία) της ακίνητης περιουσίας των δανειοληπτών, η οποία συμβάλει στην καθυστέρηση της διαδικασίας των πλειστηριασμών, καθώς και αδιαφάνεια στην αγορά που καθιστά πολύ δύσκολη την αντικειμενική εκτίμηση της αξίας των ακινήτων.
Από την πλευρά των τραπεζών, η έλλειψη πλήρων και ενημερωμένων αρχείων των δανείων και για την πιστοληπτική ικανότητα των δανειοληπτών σε σχέση και με τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυξάνει τον ηθικό κίνδυνο κατά την επιλογή πελατών για χορηγήσεις δανείων, εμποδίζοντας και τις συναλλαγές σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 

α) Τα δάνεια ΔΕΝ μπορούν να πωληθούν χωρίς την υπογραφή-συναίνεση του δανειολήπτη, όπως συμφωνεί και το ΤΧΣ ! Το παραμύθι, η προπαγάνδα του ΦΟΒΟΥ και των ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ από την Κυβέρνηση και των ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ κατέρρευσε εκ των ένδον !
β)  Eάν οι τράπεζες πωλήσουν τα δάνεια με έκπτωση στα ξένα funds, θα εγγράψουν αναγκαστικά ΖΗΜΙΕΣ στους ισολογισμούς των, για την αποκατάσταση των οποίων θα απαιτηθεί ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ των τραπεζών με κούρεμα καταθέσεων !. 

Και γι αυτό, έχετε υποχρέωση και καθήκον στην Τιμή σας και την Ιστορία σας να Λοιώσετε  τα σκουλίκια τους Δικηγόρους του ΣΚΑΙ και του Γ. Αυτιά και των γνωστών Συμμοριών, που σας τρομοκρατούν 5 χρόνια τώρα...ΛΟΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ

Και υποψιάζομαι ότι η έκθεση αυτή του ΤΧΣ, βγήκε τώρα, για να την χρησιμοποιήσουν ενώπιον της Τρόικας στην νέα «διαπραγμάτευση»….

Οι αναφερόμενοι στο κείμενο νόμοι:

Φιλιά
Δημ. Αντωνίου.


• Δημοσιεύθηκε από : Δρ. Δημήτριος Αντωνίου PhD, FRCS
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:46 μ.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου