Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016


O Τρελός. Πάσχει από  Σχιζοφρένεια Παραληρηματικού Τύπου, με έντονα στοιχεία Μανιο-Κατάθλιψης. Ζητώ από τον Εισαγγελέα και Ψυχιατρική Πραγματογνωμοσύνη για την κατάστασή του. 


ENΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΤ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΜΗΝΥΣΗ  Του

Δημητρίου Αντωνίου του Γεωργίου
Ιατρού- Γενικού Χειρουργού
Κατ. Χαλκίδος, οδός Δημ. Βώκου 6, ΤΚ. 34100
Τηλ. 22210-62743, 695 3012 255,  el.politias@cyta.gr
ΑΔΤ:  ΑΙ 986650/03.05.2012 ΤΑ Χαλκίδος

ΚΑΤΑ Αρτεμίου ΣΩΡΡΑ
Κατοίκου Πατρών (δεν γνωρίζω την ακριβή του διεύθυνση).

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των αρ. 1 και 10 του Ν. 4285/2014 για την «καταπολέµηση ορισµένων µορφών και εκδηλώσεων ρατσισµού και ξενοφοβίας»,
και των άρθρων και 81Α  (κι ίσως) και του 191 ΠΚ και τέλος και για παράβαση του Συνόλου του αρ. 5 του Συντάγματος.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Ο μηνυόμενος Αρτέμιος Σώρρας, στην Αθήνα, την 8η Σεπτεμβρίου 2016, σε συνέντευξη ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας που παραχώρησε στο Rizopoulospost (βλ. παρακάτω τον υπεύθυνο, διεύθυνσης κλπ, στην Αθήνα) και η οποία πήρε τεράστια δημοσιότητα δημοσιοποιούμενη σε video στο yοutube στο διαδίκτυο, σε όλα τα μεγάλα επαγγελματικά sites και στα κλασσικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά), χαρακτηρίζει ύβρι για τους Ολύμπιους Αγώνες, όπως τους αποκαλεί να βλέπει κάνεις τους ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα! Τους αποκαλεί υβρίδια και ζώα και προκαλεί τουλάχιστον αποτροπιασμό ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται!

Ιδού το video της συνέντευξής του και των παραπάνω δηλώσεών του:
To επίμαχο απόσπασμα είναι μετά το 10 λεπτό (min) της συνέντευξης.

Κι εδώ, απομονωμένο το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης.

Aναλυτικά οι ρατσιστικές δηλώσεις του Αρτέμη Σώρρα στο παραπάνω video, που έγιναν στα πλαίσια των ήδη διεξαγομένων στο Ρίο της Βραζιλίας Παραολυμπιακών Αγώνων,  έχουν ως εξής:

 «…είναι η ρητορική και το θέατρο…κι όχι αυτή την Αλληγορία που βλέπουμε σήμερα από χώρα σε χώρα. "Είναι πολύ ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους και να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων",  λέει ο Σώρρας και συνεχίζει διαχωρίζοντας τους ανάπηρους από τους "κανονικούς" ανθρώπους.

Και προσθέτει χωρίς ίχνος ανθρωπιάς: «Τι δουλειά έχει λοιπόν ένας ανάπηρος να κάνει παραολυμπιακοί; Πρέπει να γνωρίζετε ότι δώσαμε 2800 μετάλλια σε ανάπηρους και 1700 σε κανονικούς ανθρώπους με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι προσβολή για τον άνθρωπο και τους Ολύμπιους Αγώνες. Θα πρέπει να σεβαστούν όλα τα καθάρματα αυτά τι έκαναν. Γι αυτό και οι Ολύμπιοι Αγώνες γίνονταν κάθε 7 χρόνια και το σύμβολο ήταν οι 7 ολυμπιακοί κύκλοι».

Οι παραπάνω δηλώσεις του Αρτέμη Σώρρα συνιστούν βίαιη και κατάφωρη παραβίαση του αρ. 1 του Αντιρατσιστικού Νόμου Ν. 4285/2014, προκαλούν θλίψη, οργή στους ίδιους τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τους συγγενείς τους και σε όλους τους Έλληνες και γενικότερα σε όλους τους Ανθρώπους και βασική της Ηθικής και των Πανανθρώπινων Αξιών κι Αρχών στις οποίες στηρίζεται ο Ανθρώπινος Πολιτισμός στην εξέλιξή του, ενώ ταυτόχρονα υποκινούν, προκαλούν, διεγείρουν  ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που µπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος ή βία κατά προσώπου ή οµάδας προσώπων, που προσδιορίζονται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία.

Τέτοιες βαρύτητας και απανθρωπιάς εκφράσεις μίσους και ρατσιστικής διάκρισης εναντίον των αναπήρων, της κατάταξης των αναπήρων στην κατηγορία των «υβριδίων», «ζώων» και «μη-κανονικών ανθρώπων», είναι πρωτοφανείς και  δεν τόλμησαν να τις εκφέρουν ούτε οι σκληρότεροι Ναζιστές θιασώτες του ρατσισμού και της «καθαρότητας» των ανθρώπινη φυλής.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δηλώσεις του Αρτέμη Σώρρα συνιστούν βίαιη και κατάφωρη παραβίαση του αρ. 1 του Αντιρατσιστικού Νόμου Ν. 4285/2014, σε συνδυασμό με παράβαση του συνόλου του αρ. 5 του Συντάγματος, διότι αυτός, προκαλεί, διεγείρει και  προτρέπει τους πολίτες και τους ομοφρονούντες σε αυτόν σε πράξεις κι ενέργειες βίαιης και παράνομης διάκρισης εναντίον των αναπήρων, ήτοι σε πράξεις για την κατάργηση των Παραολυμπιακών αγώνων,  σε συνδυασμό με την απαγόρευση συμμετοχής σε αυτούς τουλάχιστον των Ελλήνων Αναπήρων και σε άλλες πράξεις απάνθρωπης διάκρισης μεταξύ «αναπήρων» και «κανονικών» ανθρώπων, οι οποίες (πράξεις) επαφίενται να εξειδικευτούν στην διάθεση των ομοφρονούντων του !

Ταυτόχρονα οι δηλώσεις του αυτές προκαλούν, διεγείρουν και προτρέπουν τους πολίτες και τους ομοφρονούντες σε αυτόν σε πράξεις κι  ενέργειες διακρίσεων, µίσους και βίας εναντίον των Αναπήρων Παραολυμπιακών Αθλητών, αλλά κι εναντίον των Αναπήρων γενικότερα,  οι οποίες (πράξεις βίας) επαφίενται στην διάθεση των ομοφρονούντων του να επιλεγούν κι εξειδικευτούν! κατά των αναπήρων τους οποίους αποκαλεί υβριστικά «υβρίδια, «ζώα» και «καθάρματα», διακρίνοντάς τους ρατσιστικά από τους «κανονικούς ανθρώπους»,  ενώ τέλος, με τις δηλώσεις του προτρέπει τους πολίτες να ζητήσουν παράνομα και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να απαγορεύσει παράνομα την συμμετοχή των Ελλήνων Αναπήρων σε προσεχείς Παραολυμπιάδες, να αφαιρέσει παράνομα και να μην ξαναχωρηγήσει στο εξής «Ολυμπιακά Μετάλλια» στους Παραολυμπιονίκες ! 
λέγοντας (ο Σώρρας):  
«Πρέπει να γνωρίζετε ότι δώσαμε 2800 μετάλλια σε ανάπηρους και 1700 σε κανονικούς ανθρώπους με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι προσβολή για τον άνθρωπο και τους Ολύμπιους Αγώνες. Θα πρέπει να σεβαστούν όλα τα καθάρματα αυτά τι έκαναν».


Συγκεκριμένα το αρ. 1 του Ν. 4285/2014 ορίζει:

Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 1∆ηµόσια υποκίνηση βίας ή µίσους.
“Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που µπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος ή βία κατά προσώπου ή οµάδας προσώπων, που προσδιορίζονται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δηµόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωµατική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιµωρείται µε φυλάκιση τριών (3) µηνών έως τριών (3) ετών και µε χρηµατική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 − 20.000) ευρώ.
Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ (εκτιμώ) τον Αρτέμη Σώρρα ως επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των αναπήρων και την Δημόσια Τάξη και Ηθική και γι αυτό θα πρέπει να συλληφθεί άμεσα στην διαδικασία του Αυτοφώρου, ή να προφυλακισθεί, γιατί είναι επικίνδυνος για την επανάληψη και διάπραξη κι άλλων ιδίων ή/και βαρυτέρων σχετικών αξιόποινων πράξεων, επικίνδυνων όχι μόνο για τους αναπήρους, αλλά και για την γενικότερη δημόσια τάξη.

Γι αυτό ζητώ

Την ποινική του δίωξη για παραβίαση του αρ. 5 του Συντάγματος και των άρ. 1, 10 του Ν. 4285/2014, ΦΕΚ Α` 191/ 10-09-2014, του αρ. 81Α ΠΚ κι ίσως και του αρ. 191 του ΠΚ.
Σύμφωνα επίσης με το αρ. 5 του ν. Ν. 4285/2014 τα ρατσιστικά αυτά εγκλήματα διώκονται αυτεπάγγελτα και ο εγκαλών ΔΕΝ πλρηώνει το σχετικό παράβολο του Δημοσίου.

Ζητώ τέλος η δίωξη να ασκηθεί στα πλαίσια του ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ.

Επικουρικά, ζητώ και την Διενέργεια Ψυχιατρικής Πραγματογνωμοσύνης για την Ψυχιατρική Αξιολόγηση κι Εκτίμηση του Μηνυομένου, διότι –ως ιατρός που είμαι – διαβλέπω-υποψιάζομαι (διαγιγνώσκω και επιφυλασσόμενος ενός επιστημονικού λάθους μου μέσα στα πλαίσια της ιατρικής επιστήμης) κι από το περιεχόμενο των παραπάνω πρωτοφανούς βαρβαρότητας και σκληρότητας δημόσιων δηλώσεών των μίσους εναντίον των αναπήρων, που δεν συνάδουν σε μια φυσιολογική και υγιή ανθρώπινη προσωπικότητας, μια διαταραχή της προσωπικότητας στην ψυχοσύνθεση του μηνυομένου.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΥΣ:

1) Σπύρο Ριζόπουλο υπεύθυνο του site  http://www.rizopoulospost.com/
rizopoulospost@gmail.com, στο οποίο ο Αρτέμης Σώρρας έδωσε την συνέντευξή του κι ο οποίος (Σπύρος Ριζόπουλος) δημοσίευσε στο youtube.
O Σπύρος Ριζόπουλος είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Spin Communications.
Λ. Μεσογείων 8, 115 27, Αθήνα, Ελλάδα, Tηλ: 2107702900, Fax: 2107702990
E: info@spin-communications.com

2) Τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο
Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52, 152 33 – Χαλάνδρι, Αθήνα, Ελλάδα,
Τηλ. 2106878888, Fax. 2106878940, E-mail: info@hoc.gr

3) Τον Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιο Φουντουλάκη
Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Γραφείο Αθήνας, OAKA, Ανοιχτό Κολυμβητήριο (Ισόγειο), Λεωφόρος Σπύρου Λούη 15123 Μαρούσι, Τηλ.: 2106800974, 2106800945
2106800946, Φαξ: 210 6800976, Κινητό: 697 0008905
@E-mail: Γραμματεία: info@paralympic.gr / Γραφείο Τύπου: press@paralympic.gr

4) Τον (την) Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967

5) Τον (την) Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία,  
Βασ. Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ, Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ταχ. Κώδικας: 115 21
Τηλέφωνο: 213 20 56 051 and 213 20 56 011, Φαξ: 213 20 39 763 και 213 20 56 015


Χαλκίδα 09-09-2016               Ο μηνυτής

Οι Έλληνες "ζώα του πλανήτη των αναπήρων",  "καθάρματα","υβρίδια", "μη-κανονικοί άνθρωποι",...κατά των Τρελό τον Σχιζοφρενή.

Επιθυμώ Δημόσια να Τιμήσω Τον (την) Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ο οποίος ήταν το ΜΟΝΟ Σωματείο και ο Μόνος από τους Μάρτυρες που πρότεινα που ΠΡΟΘΥΜΑ κι έμπρακτα βοήθησε ενεργά στην Μήνυση αυτή. Εύγε και συγχαρητήρια, τιμάτε τον όρκο και την εμπιστοσύνη των μελών σας. 

Ελπίζω και για την Παραολυμπιακή Επιτροπή να Συμμετάσχει.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή μου είπε ότι "το θέμα δεν την αφορά" !!
Όπως σας τα λέω.
Δημ. Αντωνίου
• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:45 π.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...