Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015


Ποιες Μηνύσεις Διαβιβάζονται στην Βουλή

Οι εγκληματίες πολιτικοί για να απαξιώσουν την σημασία της διαβίβασης μιας μήνυσης στην βουλή για καταγγελθέν έγκλημα από ένα πολιτικό, ισχυρίζονται ότι ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να στείλει στην βουλή ΚΑΘΕ μήνυση, όταν σε αυτή αναφέρεται απλά το όνομα ενός πολιτικού ως υπαιτίου, χωρίς-δήθεν-ο εισαγγελέας να εξετάσει κατ` αρχήν την βασιμότητα της μήνυσης  Αυτό είναι ψευδές. Ο ν. 3126 (σε συνδυασμό με το αρ. 86 Συντ.) αναφέρει ρητά ότι εισαγγελέας διαβιβάζει την μήνυση στην Βουλή αμελητί μόνον όταν πεισθεί ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ πολιτικού προσώπου στο καταγγελθέν έγκλημα, χωρίς όμως να χαρακτηρίζει την μορφή του εγκλήματος.Αρ. 4 παρ. 2 ν. 3126/2003: Εάν κατά την διάρκεια ΕΔΕ, προκαταρκτικής ή ανάκρισης προκύψουν στοιχεία τα οποία έχουν σχέση με τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο αρ.1 παρα. 1 (πλημμελήματα η κακουργήματα που διαπράττονται από υπουργούς κατά την άσκηση των καθηκόντων των), αυτά διαβιβάζονται αμελητί (αμέσως) στην βουλή από αυτόν που διενεργεί την προανάκριση, ανάκριση κλπ. https://nomoi.info/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-66-2003-%CF%83%CE%B5%CE%BB-1.html
Από εδώ προκύπτει ότι ο εισαγγελέας κρίνει για την πιθανή, αλλά ουσιαστική, σχέση (εμπλοκή) του υπουργού με τις καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις σε μια ήδη αρξαμένη και σε εξέλιξη εισαγγελική-δικαστική έρευνα. Συνεπώς...

Ο νόμος 3126/2003 Δεν λέει  ότι «η μήνυση διαβιβάζεται στην βουλή αμελητί  όταν (απλά) και μόνο αναφέρεται το όνομα πολιτικού" και χωρίς καμία ουσιαστική έρευνα και αξιολόγηση του εισαγγελέα για την πιθανή αλλά ουσιαστική σχέση-εμπλοκή του καταγγελλόμενου υπουργού.

Στην δική μου από 27-05-2010 μήνυση για εσχάτη προδοσία η εισαγγελέας πρωτοδικών Χρ. Καπαμά, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, με κάλεσε και κατέθεσα ενόρκως ενώπιόν της την 23-01-2011 και στην συνέχεια  με 4σέλιδη διάταξή της (σκεπτικό) απέρριψε αρχικά την μήνυσή μου! και ζήτησε την αρχειοθέτησή της, με το σκεπτικό ότι οι πράξεις της κυβέρνησης ΓΑΠ πράγματι παραβίασαν βασικά άρθρα του Συντάγματος (αυτό είναι ο ορισμός της Εσχάτης Προδοσίας. ΠΚ 134), αλλά αυτό-κατά την εισαγγελέα- δεν συνιστά εσχάτη προδοσία διότι έγινε για λόγους οικονομικής ανάγκης (δηλ. η εισαγγελέας νομιμοποιούσε την εσχάτη προδοσία για λόγους οικονομικούς!). Μετά όμως από προσφυγή μου, το Συμβ. Εφετών απέρριψε την διάταξη της Καπαμά και την διαβίβασε στην βουλή, αφού την εξήτασε ως προς την πληρότητά της και ο εισαγγελέας του ΑΠ (Αθ. Κατσηρώδης). Συνεπώς η διαβίβαση της μήνυσής μου στην βουλή (όπως κι άλλες παρόμοιες) έγινε μετά από ενδελεχή εξέταση των στοιχείων από τον εισαγγελέα πρωτοδικών (Χρ. Καπαμά), Εφετών (Άννα Καλουτά) και ΑΠ (Αθ. Κατσηρώδη).

https://www.youtube.com/watch?v=INKWcKHBMt8
Το video της ανακοίνωσης της μήνυσής μου για εσχάτη προδοσία στην βουλή την 24-11-2011.

Μάλιστα πριν οι μηνύσεις αυτές διαβιβαστούν στην βουλή από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, περνάνε από το φίλτρο του εισαγγελέα του ΑΠ, ο οποίος μπορεί να διατάξει από τον μηνυτή να προσκομίσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για να τεκμηριώσει την μήνυσή του, όπως έγινε σε εμένα στην 2η μήνυσή μου εναντίον των Παπαδήμου-Σαμαρά για Εσχάτη Προδοσία το 2014 κι εναντίον του Βενιζέλου για Κατασκοπεία το 2014, υποθέσεις που όλες έχουν ήδη διαβιβαστεί κι ανακοινωθεί στην Βουλή. Στην 2η αυτή μήνυσή για εσχάτη προδοσία επιπλέον, ο εισαγγελέας πρωτοδικών με κάλεσε να καταθέσω ενόρκως ενώπιόν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ παρουσιάστηκα αυτοβούλως και κατέθεσα ενόρκως άλλες 2 φορές. Στην ίδια υπόθεση ο εισαγγελέας κάλεσε και κατέθεσαν ενόρκως οι Γ. Κσσιμάτης (καθηγητής), Χρυσόγονος (καθηγητής, ευρωβουλευτής) κι άλλοι πολλοί μάρτυρες, όπως ο Παντ. Γιαμαρέλλος (κι αυτός μηνυτής) κλπ. τα ονόματα των οποίων δεν μπορώ να αναφέρω.

Στην περίπτωση του Ευ. Μειμαράκη, Γ. Παπαντωνίου κλπ. η μήνυση διαβιβάστηκε στην Βουλή μετά από διενέργεια πλήρους προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και σύμφωνα με το ΠΟΡΙΣΜΑ (σκεπτικό) του τελευταίου, όπως αναφέρεται ρητά στο διαβιβαστικό του εισαγγελέα του ΑΠ με αρ.πρωτ. 687/03-02-2015.

Από τα παραπάνω καταρρέουν οι δόλιοι ισχυρισμοί, όσων θέλουν να υποβαθμίσουν την σημασία της διαβίβασης μιας δικογραφίας στην Βουλή, ότι δήθεν ο εισαγγελέας διαβιβάζει στην βουλή "πανικόβλητος" μόλις δεί σε μία -ακόμα κι αβάσιμη και γελοία- μήνυση απλά το όνομα ενός υπουργού, χωρίς να κάνει καμία εισαγγελική πράξη έρευνας (προκαταρκτική κλπ.)  κι αξιολόγησης !

Αντίθετα γνωρίζω πλειάδα μηνύσεων-μερικών και δικών μου – εναντίον πολιτικών οι οποίες, αφού ερευνήθηκαν κι αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα παραπάνω, απορρίφθηκαν και ΔΕΝ διαβιβάστηκαν στην βουλή, λόγω της αβασιμότητάς των.

Για τους λόγους αυτούς, μόνο ένα μικρό ποσοστό των μηνύσεων εναντίον υπουργών διαβιβάζονται στην βουλή, οι άλλες απορρίπτονται ως αβάσιμες όταν ο εισαγγελέας δεν πεισθεί για την βασιμότητά των.

Σε διαφορετική περίπτωση θα διαβιβάζονταν στην βουλή 1000άδες μηνύσεων με αβάσιμες, ψευδείς και παράνομες μηνύσεις με εξωφρενικές «καταγγελίες», π.χ. ότι ο Καμμένος τοποθέτησε βόμβα στην Αγία Σοφία σήμερα, με αποτέλεσμα η Αγία Σοφία να καταστραφεί!

Συμπέρασμα: Μην ακούτε τους εγκληματίες πολιτικούς που προσπαθούν με ψέματα να υποβαθμίσουν την σημασία της διαβίβασης μιας δικογραφίας εναντίον των στην Βουλή.


• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 - 9:55 π.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...