Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ  ή ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ ? ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ.
Η ΚΡΙΣΗ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Μια σχιζοειδής κατάσταση αιώνων.
Γράφει ο Δημ. Αντωνίου

Ο Έλληνας είχε πάντα πρόβλημα εθνικής ταυτότητας. Μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες ένοιωσαν την έννοια της Εθνικής Ταυτότητας κι Ενότητας- με την έννοια του ενιαίου Εθνικού Κράτος-μόνο  από το 1832 ! (Σβορώνος, Η Εθνική ταυτότητα των Ελλήνων).
Η αμφισημία αυτή συνεχίστηκε κα συμπληρώθηκε από την διχοστασία και το άλυτο ακόμα ερώτημα στο εάν ανήκουμε στην Λογοκρατούμενη  Αριστοτελική Δυτική Ευρώπη ή στην Μεταφυσική (Θρησκευτική) Πλατωνικη και Πλωτινική Ανατολή.
Και τώρα το ίδιο άλυτο πρόβλημα της «σχιζοφρενικής» μας διχοστασίας στο θέμα αυτό συνεχίζεται με το «διπλό πρόσωπό» μας του Ευρωπαίου-Έλληνα ή του «απομονωμένου» Έλληνα-Έλληνα, μεταξύ δηλ. της «διεθνοποιημένης» έννοιας του Ευρωπαίου-Έλληνα εναντίον της «απομονωμένη» Εθνικής έννοιας του Έλληνα-Έλληνα, ήτοι:
Από την μία θέλουμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της συμμετοχής μας στην Ενωμένη Ευρώπη (ΕΕ) (χαμηλά επιτόκια, ΚΑΠ, ΕΣΠΑ, κοινοτικά κεφάλαια για την σύγκλιση και ανταγωνιστικότητα-ανάπτυξη) και από την άλλη, ΔΕΝ θέλουμε να εφαρμόσουμε τις προυποθέσεις για να απολαύσουμε τα οφέλη αυτά, οι οποίες (προυποθέσεις) γενικά λέγονται «μεταρρυθμίσεις» !
Δεν μπορεί ο Γερμανός (και οι άλλοι) να μας δανείζουν και να μας χρηματοδοτούν (με τα παραπάνω κεφάλαια) κλπ. κι εμείς να αρνούμαστε να εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις που αυτοί έχουν εφαρμόσει κι έχουν –δια μέσου αυτών- γίνει πλούσιοι κι ευτυχισμένοι και ικανοί να μας δανείζουν (έστω και με κέρδος των) !
Θα μου πούν οι Έλληνες. Μα αυτό αποφάσισε ο Ελληνικός Λαός με τις τελευταίες εκλογές και η βούλησή του (του Ελληνικού Λαού) πρέπει να γίνει σεβαστή σε μια Δημοκρατική Ευρώπη (εάν η τελευταία θέλει να θεωρείται δημοκρατική)….Σωστή άποψη…Όμως…κάνουμε το ίδιο λάθος σκεπτόμενοι «απομονωτικά» Εθνικά και Ελληνικά ! Τι εννοώ?
Σκεφτόμαστε Εθνικά Ελληνικά όταν αναφερόμαστε στην βούληση του Ελληνικού λαού η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Ωραία.
Κλείνουμε τα μάτια μας όμως, ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των λαών της Ευρώπης –στους οποίους απευθυνόμαστε για βοήθεια και τα παραπάνω οφέλη συμμετοχής μας στην ΕΕ- έχει αποφασίσει Δημοκρατικά να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που εμείς αρνούμαστε να εφαρμόσουμε ! Άραγε κι εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την βούληση της πλειοψηφίας των Ευρωπαικών Κρατών, εάν θέλουμε να θεωρούμαστε ένας Δημοκρατικός Λαός?
Δηλ. και πάλι, σκεφτόμαστε Ελληνικά-Εθνικά για ότι μας συμφέρει και αντι-Ευρωπαικά για ότι δεν μας συμφέρει και το αντίστροφο !...πλήρης διαστροφή.
Κι άς τελειώσω με κάτι αμιγώς οικονομικό.
Μας λένε «οικονομολόγοι» (τύπου Καζάκη κλπ). ότι επειδή δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρώ (όπως θα μπορούσαμε εάν είχαμε εθνικό νόμισα-δραχμή) έχουμε χάσει τον κυρίαρχο εθνικό μας έλεγχο επί της νομισματικής μας πολιτικής (δηλ. υποτίμηση, κεντρικό καθορισμό των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος) κι ότι αυτό συνιστά απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας ! Και πάλι λάθος!...γιατί? γιατί σκεφτόμαστε «ελληνικά» και ωσάν το νόμισμα που χρησιμοποιούμε τώρα να είναι η δραχμή. Δεν σκεφτόμαστε «ευρωπαικά». Διότι εάν σκεφτούμε «Ευρωπαικά» διαπιστώνουμε ότι η ισοτιμία του  Ευρώ –που είναι πλέον το εθνικό μας νόμισμα- κυμαίνεται ελεύθερα με τα αλλά διεθνή νομίσματα κι άρα έχουμε κι εμείς οι Έλληνες –ως μέλη της ΕΕ- την κυριαρχία της νομισματικής μας πολιτικής δια της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν ισχυρίζομαι ότι ορθά είμαστε στην ΕΕ κι έχουμε το ευρώ ως νόμισμα, αυτό που λέω είναι ο διεστραμμένος σχιζοειδής, αντι-επιστημονικός τρόπος που σκεφτόμαστε. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε. Έλληνες Ευρωπαίοι, ή Έλληνες-Έλληνες. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται. Συνιστά Αντίφαση.
Επομένως, ή ρήξη στις διαπραγματεύσεις μας με τους Τροικανούς, ή επώδυνος συμβιβασμός. Μέσα ή Έξω από το Ευρώ. Και τα δύο δεν γίνεται…διότι είναι σχιζοφρενικό και τρελό κι οδηγεί σε αδιέξοδο, όπως και το βιώνουμε.
Δεν είναι σωστό, δημοκρατικό και εφικτό να επιβάλουμε σε όλους τους Ευρωπαίους να κάνουν το δικό μας Ζειμπέκικο, δικό τους "εθνικό χορό".

Με αγάπη                                     Δημ. Αντωνίου
• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015 - 11:12 π.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...