Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ 2Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Και δυστυχώς θα προσπαθήσουν -κατά τα πρότυπα-της προηγούμενης κυβέρνησης να σας ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, λέγοντάς σας ότι ζητάνε μόνο την παράταση της Δανειακής Σύμβασης κι όχι του Μνημονίου, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα δύο αυτά κείμενα είναι αδιαχώριστα νομικά και συμβατικά κι έχουν ψηφιστεί μαζί (ν.4060/2012).
Κατά επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας η Κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει την 6μηνη Παράταση της 2ης Master Financial Assistance Facility Agreement (Κύρια Συμφωνία Οικονομικής Βοήθειας και Διευκόλυνσης) που είναι η 2ης Δανειακής Σύμβασης (ν.4060/2012), η οποία ψηφίστηκε και για 2η φορά (ελαφρώς τροποποιημένη υπέρ των δανειστών) με τον ν. 4046/2012, με τον οποίο ψηφίστηκε μαζί (στον ίδιο νόμο) με το 2ο Μνημόνιο.


Η ΒΑΣΗ: Οι Δανειακές Συμβάσεις (1η και 2η) είναι οι μέθοδοι χρηματοδότησης εφαρμογής των Μνημονίων (1ου και 2ο και οι τροποποιήσεις των) (βλ. και αρ. 23 του 1ου Μνημονίου). Αντίστροφα: Τα Μνημόνια είναι οι αναγκαστικές και δεσμευτικές προυποθέσεις (οι εγγυήσεις) εκταμίευσης των δόσεων των Δανειακών Συμβάσεων.
Συμπέρασμα: α) Η Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο είναι αδιαχώριστα και ουσιαστικά ταυτόσημα, β) Δανειακή Σύμβαση + Μνημόνιο - "πρόγραμμα".

Ενδεικτικά (μόνο): Στις σελ. Σελ. 3, 10,,  12, 17, 25 της 2ης Δανειακής Σύμβασης (του αντιγράφου που εγώ έχω και θα βρείτε στις αντίστοιχες σελίδες των παραπάνω links) αναφέρονται τα παρακάτω που συνδέουν αδιάρρηκτα την 2η Δανειακή Σύμβαση με το 2ο Μνημόνιο τα οποία παρατείνονται μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

α) «Η Διαθεσιμότητα της παρούσας δανειακής σύμβασης εξαρτάται από την συμμόρφωση της Ελλάδος με το μέτρα που εκτίθενται στο 2ο Μνημόνιο…»
β) «Το ΕΤΧΣ παρέχει στην Ελλάδα την Χρηματοδοτική Ενίσχυση υπό τους όρους και προυποθέσεις του 2ου Μνημονίου και της παρούσας σύμβασης..Και η Ελλάδα αντίστροφα».
γ) «….να εφαρμοστεί κάθε Χρηματοδοτική ενίσχυση σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου Συννενόησης…» , κ.α. κ.α...

δ) Εισηγητικές Εκθέσεις των ν. 4046/12 (2η Δανειακή Σύμβαση και 2ο  Μνημόνιοκαι μαζί) και 4060/12 (2η Δανειακή Σύμβαση)
ε)    απ. ΟλΣτΕ 668/2012: Το 1ο Μνημόνιο έχει ενσωματωμένο σε αυτό την 1η Δανειακή Σύμβαση (το ίδιο ισχύει και τα 2α).
Financial Times (χθές) 
1) «Γερμανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει νομική μέθοδος» για να μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Αθήνας, δηλαδή επέκταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς να υπάρχει παράλληλα και
επέκταση του Μνημονίου.
Σημειώνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, μιλώντας αργά το βράδυ στη γερμανική τηλεόραση τόνισε ότι δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, αλλά μόνο πρόγραμμα, δηλαδή Μνημόνιο".

2) http://www.toxwni.gr/kosmos/item/40392-pio-psyxros-kai-ametakinitos-apo-pote-o-soimple-den-yparxei-daneiaki-symvasi-yparxei-programma-diasosis
Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης»


3) http://kourdistoportocali.com/post/41525/kapout 
Δεν υπάρχει νομικά τρόπος να επεκταθεί μόνο  δανειακή σύμβαση
.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Αποδέχονται τις Προδοτικές Δανειακές Συμβάσεις που εμπεριέχουν τους όρους εκχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας και για τους οποίους έχουν σχηματιστεί στην Βουλή δικογραφίες για Εσχάτη Προδοσία. Η τωρινή Κυβέρνηση καθιστά τον εαυτό της συνεργό στην Εθνική Προδοσία.
Οι Διεθνείς (και Δανειακές) Συμβάσειος που περιέχουν όρους απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας ενός συμβαλλομένου Κράτους (όπως η Ελλάδα) είναι ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ (αναγκαστικά) άκυρες (Jus Cogens) και Αξιόποινες (Εσχάτη Προδοσία) (αρ. 44, 52-53 της Συνθήκης της Βιέννης 1969 για το Διεθνές Δίκκαιο των Συνθηκών και αρ. 28 Συντ. κλπ). Αρμόδια για την Ακύρωση η Βουλή και τα Εθνικά και Διεθνή Δικαστήρια και μια απλή δημοσια δήλωση του Πρωθ/ργού (Estoppel), χωρίς να αποκλείεται και η δικαστική των ακύρωση.
Σχόλια: Tα παραπάνω ισχύουν και για την 1η Δανειακή Σύμβαση και τον 1ο Μνημόνιο, αλλά δεν επεκτείνομαι εδώ, διότι το θέμα είναι μεγάλο
Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στις δύο μηνύσεις μου για Εσχάτη Προδοσία που είναι στην Βουλή κατά της Κυβέρνησης ΓΑΠ και Παπαδήμου-Σαμαρά
Δημ. Αντωνίου
• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 - 10:54 π.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...