Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015Δημ. Αντωνίου: Διαγράφονται 20.000 Στεγαστικά Δάνεια με την Ανακεφαλαιοποίηση. Δικαίωση του 3 χρονου αγώνα μου.
Την 02-12-2012 δημοσίευσα για πρώτη φορά στο blog μου www.zoidosia το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των κόκκινων δανείων, στο οποίο τεκμηρίωνα εξουθενωτικά νομικά και οικονομικά το επιχείρημα ότι οι τράπεζες δεν νομιμοποιούνταν να απαιτούν δικαστικά τα κόκκινα (ληξιπρόθεσμα) δάνεια για τα οποία είχαν αποζημιωθεί δια της ανακεφαλαιοποίησηής των με κεφάλαια του ΤΧΣ, δηλ. με χρήματα του ελληνικού λαού. Την μελέτη μου αυτή διαβίβασα στην ECB και το υπουργείο οικονομικών τον Μάρτιο του 2013. Ο τότε υπουργός οικονομικών Γιάννης Σουρνάρας στην συνέχεια, με το αρ.πρωτ. Β.871/12-06-2013 έγγραφό του, διαβίβασε την αναφορά μου αυτή στις αρμόδιες αρχές για να ελέγξει η καθεμιά, κατά τις αρμοδιότητές της, τα καταγγελόμενά μου σε αυτή και μεταξύ αυτών και στον Εισαγγλέα Χαλκίδος. Έτσι, η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα στον οποίον εκλήθην και κατέθεσα νέα στοιχεία αφού συμπλήρωσα και τελειοποίησα την μελέτη μου αυτή, η οποία συνιστά ουσιαστικά μια μελέτη σε επίπεδο διδακτορικής διατριβής και θα δημοσιευτεί στο επόμενο βιβλίο μου «Για μια Ελλάδα Μάνα Ιδεών» μέσα στον 2015.
Στην συνέχεια ο Εισαγγελέας, τον Σεπτέμβριο του 2014 και στα πλαίσια της παραπάνω μήνυσής μου, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των 4 συστημικών τραπεζών (Εθνικής, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) για Εκβιασμό εναντίον των δανειοληπτών, επειδή αυτές απαιτούν από τους τελευταίους – με την απειλή ή την εκτέλεση κατασχέσεων και πλειστηριασμών των ακινήτων των- τα κόκκινα-ληξιπρόθεσμα  δάνεια παρόλο που αυτές (οι τράπεζες) έχουν αποζημιωθεί δια της ανακεφαλαιοποίησης με τα κεφάλαια του ΤΧΣ από τον ελληνικό λαό. Τέλος, η ECB μου έστειλε απάντηση, ότι θα εξετάσει το θέμα από την 14-11-2014 όταν αναλαμβάνει την γενική εποπτεία όλων των ευρωπαικών τραπεζών. Και το αποτέλεσμα, ΗΡΘΕ, αναπάντεχα.

Σημειώνεται ότι σε σύνολο στεγαστικών δανείων 69 δις. ευρώ, τα «κόκκινα» δάνεια υπολογίζονται σε 27 δισ. ευρώ, όσο ακριβώς ήταν και το ύψος της Ανακεφ/σης ! (27.5 δισ).

Παράλληλα, η αξία των ακινήτων που αποτελούν την εμπράγματη εξασφάλιση αυτών των δανείων, έχει υποχωρήσει τόσο ώστε να εκτιμάται ότι 15% - 20% των στεγαστικών χαρτοφυλακίων είναι υποκαλυμμένα. Η πτώση στις πραγματικές τιμές των ακινήτων υπολογίζεται σε 35% - 40% τα τελευταία 3 – 4 χρόνια, διαχεόμενη σε όλες τις περιοχές.

Πηγή:www.capital.gr
Η Μεγαλύτερη Δύναμη είναι η Γνώση και το Ήθος
Ιδού τα σχετικά links των αναφορών-μηνύσεών μου και της δημοσίευσης της σημερινής εξέλιξης του θέματος αυτού από το Capital.gr.
http://www.capital.gr/news.asp?id=2200467
Δημ. Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 22210-62743

 Kι εδώ η 1η σελίδα της μήνυσής μου:


(κάτω φωτό): ΔΙΩΞΗ κατά των ΤΡΑΠΕΖΩΝ για ΕΚΒΙΑΣΗ από το Εισαγγελέα, για τον λόγο ότι απαιτούν τα κόκκινα δάνεια για 2η φορά από τους δανειολήπτες,παρόλο που έχουν αποζημιωθεί γι αυτά με την ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ από το ΤΧΣ (με χρήματα του ελληνικού λαού) (έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη).


Δημ. Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 22210-62743


• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 - 5:23 μ.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου