Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013


1) Όπως είχαμε πεί, με τον ν. 3758/2009 (ΦΕΚ Α` 68/5-5-2009) (περί «εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» (εισπρακτικές), οι εισπρακτικές εταιρείες ΔΕΝ μπορούν να αγοράσουν, να αναδεχτούν και διαχειριστούν και να εισπράξουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από δάνεια από τις τράπεζες (και οι τελευταίες ΔΕΝ μπορούν να πωλήσουν, εκχωρήσουν (ΑΚ 455 επ) και μεταβιβάσουν στις εισπρακτικές για διαχείρηση δάνεια, ούτε καν την  εκχώρηση σε αυτές ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων προς είσπραξη) !
2) Αντίθετα όμως, οι τράπεζες μπορούν να Εκχωρήσουν, ληξιπρόθεσμα ή όχι, δάνεια (ΑΚ 455 επ) και μαζί με αυτά και τις εμπράγματες ασφάλειές των (υποθήκες), ή να ενεχυριάσουν δάνεια μαζί με τις εμπράγματες ασφάλειές των (ΑΚ 1237, 1244, 1247, 1251,1255, 1303,1312) σε ελληνικές (δεν υπάρχουν) και ξένεις Εταιρείες Ειδικού Σκοπού (ν.3756/2003, ΦΕΚ Α` 157/25-6-2003 και αρ.3 ν.2844/2000, ΦΕΚ 220/12-10-2000) οι οποίες αποκτούν όλα τα δικαιώματα των τραπεζών και μπορούν να εκδώσουν διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ.
Μέχρι τώρα όμως, παρά τα όλα αντίθετα λέγονται, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει από τέτοιες Εταιρείες Ειδικού Σκοπού, παρά μόνο 1-2 διαταγές πληρωμών, χωρίς συνέχεια.
Θα το ξαναπώ: Είναι οικονομικά και τραπεζικά εντελώς αδιανόητο μια τράπεζα να πουλήσει τα δάνειά της (απαιτήσεις, ενεργητικό της) με έκτπωση, διότι αυτό σημαίνει καταγραφή ζημιών, ανάγκη ανακεφαλοποίησης και στο βάθος...χρεοκοπία...εκτός κι αν η τράπεζα έχει αποφασίσει να χρεοκοπήσει...
Η Eurobank (κι άλλες τράπεζες) κάνει το εξής εκφυλιστικό: Έχει συστήσει στην Αγγλία μια (ή περισσότερες) ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, στην οποία έχει εκχωρήσει ένα  έναν πολύ μικρό αριθμό δανείων, ταυτόχρονα όμως η Eurobank έχει γίνει και η διαχειρίστρια της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού (της θυγατρικής της!). Κι έτσι, η Eurobank ενεργεί στην Ελλάδα δικαστικά, στο όνομα της Θυγατρικής της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού!...συνεπώς…τίποτα δεν αλλάζει…και τότε γιατί τα κάνει όλα αυτά η Eurobank?...μα για αν ΦΟΒΙΣΕΙ τον κόσμο, με την παρέμβαση ΔΗΘΕΝ μιας ξένης ανάλγητης Εταιρείας Ειδικού σκοπού, ως μπαμπούλα…
                      
Συμπέρασμα: α) Μέθοδοι ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ…Πως κατάντησε έτσι η άλλοτε κραταιά αυτή τράπεζα? Σίγουρα δεν είναι η Τράπεζα που ονειρεύτηκε ο Ν.Νανόπουλος, την ποιότητα και ήθος του οποίου γνωρίζω. Νόμιζε ότι διοκούσε ανθρώπους, όχι όντα του υποκόσμου…και να το αποτέλεσμα.
β) Η τράπεζα αυτή πρέπει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Είναι όλων μας χρέος να αποσύρουμε από εκεί τις καταθέσεις μας (μικρές ή μεγάλες)…και τα λέω εγώ αυτά, που δεν έχω κανέναν λόγο να επιτίθεμαι στην Eurobank…αντίθετα, η τράπεζα αυτή (δια του Ν.Νανόπουλου) μου έχει φερθεί πλέον ή άψογα, πριν από χρόνια. Αλλά τώρα, το καθήκον μου απέναντι στον λαό, είναι πάνω από την «ηθική μου υποχρέωση» προς αυτή, όπως έγραψα και τον Ν.Νανόπουλο, τον οποίο ενημέρωσα για τον πόλεμο που θα αρχίσω για το δημιούργημά του, γ) όλα αυτά που πομπωδώς γράφονται και ανακοινώνονται με προδοτικό στόμφο από τα ΜΜΕ, περί δήθεν επιδρομής των "ξένων funds" πάνω στα ελληνικά ακίνητα, είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Χαλιμάς...εργαλείο της προπαγάνδας εκφοβισμού του κόσμο είναι, για να τον αναγκάσουν να πληρώσει τις τράπεζες !

Συμβουλή:  Ανακοινώθηκαν σήμερα (1-9-2013) οι προτάσεις για το νομοσχέδιο περί πλειστηριασμών. Καλοί μου φάνηκαν...αλλά είναι δόλωμα...μην βιάζεστε να υπογράψετε νέες συμβάσεις, ρυθμίσεις κλπ. Θα έρθει και ΚΟΥΡΕΜΑ των δανείων με ΝΟΜΟ.

Σχετικά Links: http://www.scribd.com/doc/150085678/HOT-DOC-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-28 (HOT DOG, τ.28, Μάιος 2013, σελ.40 και πέρα)
http://www.daneiakartes.info/?page_id=31450 (Eurobank και Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, έχασε το δικαστήριο)  (Έρευνα: Γ. Αντωνάτος, Πάτρα).

Φωτό: Η Νομική Υπηρεσία και η Εισπρακτική της Eurobank στην οδό Κύπρου και Αρχιμήδους 27, Μοσχάτο, Αθήνα.

Links για σημαντικά νομικά θέματα ληξιπρόθεσμων δανείων, διαφόρων τραπεζών

http://zoidosia.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html (Ληξιπρόθεσμα Δάνεια και Ανακεφαλοποίση Τραπεζών, Eθνική, Πειραιώς, Αlpha, Eurobank)



             
(ερευνα από τις αρχές, ΣΔΟΕ, ECB, TτΕ, Εισαγγελέας,  για την ανακεφαλοποίηση και τα ληξιπρόθεσμα δάνεια)
                    
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/07/h-funds-ena.html#.UfTOdo8og71.facebook (η δήθεν πώληση των δανείων σε ξένα funds)

          

Που θα με βρείτε:   

www.zodiosia.blogspot.com (το blog μου)

Δημ. Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 22210-62743



• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:54 π.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...