Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ: H ΛΙΣΤΑ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ !! - ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS
(αλήτες, ρουφιάνοι, μεγαλο-δημοσιογράφοι, τα ξέρετε όλα). Περιμένω απάντηση από τον Π. Καμμένο, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής!

γράφει ο Δημ. Αντωνίου, ιατρός

ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον Eισαγγελέα Εφετών Μονάχου για την υπόθεση της Λίστας Siemens με τα ονόματα των δωροδοκηθέντων  Ελλήνων πολιτικών


Staatsanwaltschaft Munchen I, Sachbearbeiter, OStA/HAL Weith, tel. 089-5597-4710, Zimmer C 521, Datum 22.10.2012
Ihr Zeichen, Ihre Nachricht vom 28.09,2012


Αγαπητέ κ. Αντωνίου,
Σχετικά με την αίτηση πληροφοριών σας από την  28.09.12 , σας ενημερώνω, ότι  βάση του Γερμανικού νόμου  μπορούν να δοθούν πληροφορίες οι οποίες αφορούν δίκες  σε ιδιώτες μόνο σε περίπτωση που υπάρχει έννομα συμφέρον (παράγραφος  475 ποινικής δικονομίας). Ένα τέτοιο ενδιαφέρον υπάρχει π.χ. σε περίπτωση που απαιτείται η  απόκτηση πληροφοριών  μίας δίκης για την παρακολούθηση  πολιτικών ή αστικών αξιώσεων.
Ένα γενικό ενδιαφέρον απόκτησης πληροφοριών  αυτού του είδους, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται  γενικά  για την έκβαση δικών, δεν είναι αρκετό.
Είναι δουλειά των ΜΜΕ, σε τέτοιες θεαματικές περιπτώσεις, να ενημερώνουν τη δημοσιότητα.
Τα ΜΜΕ έχουν κάθε δικαίωμα πρόσβασης σε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Με το βλέμμα στραμμένο λοιπόν στην τωρινή νομική κατάσταση, δεν μπορώ δυστυχώς να σας παραχωρήσω τις πληροφορίες που μου ζητάτε, και  είμαι αναγκασμένος να σας  παραπέμψω στις πληροφορίες των ΜΜΕ οι οποίες είναι προσβάσιμες από όλους.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
(Υπογραφή)
Weith, Προϊστάμενος Εισαγγελίας  ως επικεφαλής του τμήματος

Σχόλια: 1) Δικαίωμα πρόσβασης σε μια δικογραφία έχει πρώτα ο διάδικος (αντίδικος) κι όταν κλείσει αμετάκλητα η υπόθεση (όπως έγινε με την υπόθεση Siemens στην Γερμανική Δικαιοσύνη), όποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον. Τα παραπάνω κριτήρια πρόσβασης στην δικογραφία της Siemens, είχε η Ελληνική Δικαιοσύνη (ανακριτής Ν.Ζαγορινός που πήρε τα στοιχεία από την Γερμανία τον Ιούλιο του 2009) και η Ελληνική Βουλή, δια της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία πήρε την δικογραφία από την Γερμανική Δικαιοσύνη-μετά από αίτηση δικαστικής συνδρομής δια του υπουργείου εξωτερικών-τον Οκτώβριο του 2010. Τα ίδια στοιχεία πήρε η Εξεταστική και από την Debevoise & Plimpton, όπως αναφέρεται και στο Πόρισμα της Εξεταστικής από την 25 Ιανουαρίου 2011. Όλα τα παραπάνω τα τεκμηρίωσα στις πρόσφατες σχετικές μου ανακοινώσεις στις οποίες σας παραπέμπω. Τέλος η ίδια η βουλή με το αρ.πρωτ.167/30-08-2012 έγγραφό της προς τον υπογράφοντα, πιστοποιεί ότι η λίστα βρίσκεται στον φάκελο της εξεταστικής στην βουλή, αλλά δεν μπορώ να τον πάρω διότι δεν έχω έννομο συμφέρον (βλ. το έγγραφο στα links παρακάτω).
 
2) Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο Εισαγγελέας του Μονάχου με βεβαιώνει εγγράφως ότι πρόσβαση στην δικογραφία της Siemens και στα ονόματα των δωροδοκηθέντων ελλήνων πολιτικών που εγώ ζητούσα με την από 28.09-2012 αίτησή μου προς αυτόν, έχουν και τα ΜΜΕ !! (αυτό μου το είχε πεί προφορικά από τις αρχές καλοκαιριού ο ίδιος εισαγγελέας). Και μην μου πείτε ότι οι «μεγαλο»-δημοσιογράφοι δεν τα ξέρουν ήδη!! Τα ξέρουν και τα αποσιωπούν για προφανείς λόγους: α) γιατί μέσα στην Λίστα Siemens είναι και πολλοί απ αυτούς και β) για να ασκούν εκβιασμούς στους πολιτικούς που είναι στην Λίστα!!.
Κι είναι ΕΞΩΦΕΝΙΚΟ να βγαίνει ο Π. Καμμένος και ο Γ. Τράγκας και να ορρύονται σε μια αποθέωση υποκρισίας «γιατί η Μέρκελ δεν μας δίνει την Λίστα!!», όταν ο Καμμένος ήταν μέλος της Εξεταστικής που πήρε πρώτος την Λίστα αυτή!!
Ποιους συγκαλύπτουν? Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα «μεγαλο»-δημοσιογράφοι: Πηγαίνετε στην Εισαγγελία του Μονάχου να πάρετε την Λίστα, έχετε υποχρέωση να την δημοσιεύσετε. Η ΕΣΗΕΑ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σχετικά links:

1) Δείτε αναλυτικότερα τα στοιχεία που δημοσίευσα για το θέμα αυτό:

2)http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/ektheseis?search=on&commission=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3  (πόρισμα της Εξεταστικής από την ιστοσελίδα της Βουλής)

3) http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/CommiteeDetailView?CommitteeId=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3 (τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής)

4) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407060069348647&set=a.401388639915790.92322.401324656588855&type=1&theater (το έγγραφο της βουλής προς τον υπογράφοντα, με το οποίο βεβαιώνει ότι τα ονόματα βρίσκονται στον φάκελο της εξεταστικής στην ελληνική βουλή)

 Η επιστολή του Εισαγγελέα Μονάχου:

 

Μ. Χριστοφοράκος και Ντόρα Μπακογιάννη

Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Μετά τον εισαγγελέα του Μονάχου ο οποίος με προσωπική του επιστολή με βεβαίωσε ότι όλη η Γερμανική δικογραφία της Siemens βρίσκεται στην Ελληνική βουλή από το 2010, στην οποία την μετέφερε από την Γερμανία η Εξεταστική επιτροπή την 26-10-200 (*), με επικεφαλής τον Καμμένο, τα ίδια φυσικά επιβεβαιώνει και η Ελληνική βουλή με την παρακάτω επιστολή της σε εμένα.
Τα ίδια μου βεβαίωσε και η αρμοδία ελληνίδα ανακρίτρια. Δείτε το παρακάτω link:
http://zoidosia.blogspot.gr/2015/09/siemens-siemens.html

Που θα με βρείτε:
Bουλή των Ελεύθερων Ελλήνων στο facebook


www.zoidiosia.blogapot.com (το blog μου) Δημ. Αντωνίου

• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 - 8:19 π.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...