Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012
 Παν. Ρουμελιώτης: τ. υπουργός, τ. εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, από το 2010 έως το 2012.

Α. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

Ο Π. Ρουμελιώτης, τ. υπουργός του Α.Παπανδρέου, ο τ. συνεργός των ξένων κατακτητών στην Ελλάδα του ΔΝΤ, ο τ. και νύν συνεργός των Προδοτών της Ελλάδος, κυβέρνησης του ΓΑΠ, ΝΔ και Παπαδήμου, ζώντας σε έναν εφιάλτη καταδίωξης, φόβου και πανικού γι αυτά που έρχονται εναντίον της συμμορίας των προδοτών, καρφώνει τους πρώην συνεργάτες του, δηλώνοντας στους Times New York την 25η Ιουλίουο 2012 ότι:
«Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα… η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία… το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας…το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Ο Π. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα σε δημόσιες δηλώσεις του, ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα θέματα αυτά κι άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι ακόμα κι ο Στρός Κάν θεωρούσε τα μέτρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, λανθασμένα κι ότι είχε μάλιστα ενημερώσει προς τούτο τον Γ. Παπανδρέου!, ο οποίος όμως επέμενε στα μέτρα αυτά! Συγκεκριμένα:
O Π. Ρουμελιώτης δήλωσε στην NET την 27 Ιουλίου 2012: «Εάν είχε εισακουσθεί η πρόταση του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν, την οποία επανειλημμένα μετέφερα στην Αθήνα για κούρεμα του χρέους πριν ενταχθεί η Ελλάδα στο Μηχανισμό, το χρέος σήμερα θα ήταν 80-90% του ΑΕΠ και το πρόγραμμα που θα είχε εφαρμοσθεί για την Ελλάδα θα ήταν ριζικά διαφορετικό από αυτό που εφαρμόσθηκε και βιώνει σήμερα η χώρα. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες”, τόνισε ο πρώην μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Επίσης, ζητούσε (o Π. Ρουμελιώτης= από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και 3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα.
Tα λεγόμενά του αυτά προκάλεσαν την επέμβαση του εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο οποίος διάταξε προκαταρκτική εξέταση εναντίον των υπαιτίων για ΅εγκλήματα κατά της εθνικής οικονομίας΅ που είναι συναφές με αυτό της Εσχάτης Προδοσίας (όπως είναι και αυτό της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ). Και γι αυτό ο εισαγγελέας θα με καλέσει να καταθέσω κι εγώ…Διαβάστε τώρα τι έλεγε ο δοσίλογος Ρουμελιώτης, ενόσο ήταν στην υπηρεσία του εχθρού της Ελλάδος (ΔΝΤ) σε επιτελική θέση, απ όπου σχεδιαζόταν και σχεδιάζεται η Εθνική μας Γενοκτονία:

 Β. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ

1. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι τον πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου και παρότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν κατ΄ αρχήν θετικός, «πάγωσαν» την υποψηφιότητά του οι αντιδράσεις ορισμένων στελεχών της ΝΔ. Χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδήμο ως προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους, που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αποτρέψει τον ορατό πλέον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Παράλληλα, αναφέρει ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόλ Τόμσεν επιστρέφει τη Δευτέρα στην Ελλάδα και ότι η τρόικα ζητά τέσσερις διαφορετικές επιστολές: μία από τον Λουκά Παπαδήμο, μία που θα συνυπογράφουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Προβόπουλος και δύο από τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.


2. Τονίζει, δε, πως αν δεν καταβληθεί η δόση των 12 δισεκ. διακυβεύεται η χρεοκοπία. «Το μείζον είναι να καταφέρουμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της χώρας και από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι να καταλήξουν έως το Σεπτέμβριο στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα» επισημαίνει με έμφαση. «Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα χρηματοδότηση τα πράγματα θα είναι ευκολότερα και η Ελλάδα θα αναπνεύσει για δυόμιση χρόνια» σημειώνει.


3. Κληθείς να σχολιάσει την αντίθεση της αντιπολίτευσης στο μνημόνιο, απάντησε ότι εκεί που είχε φτάσει η Ελλάδα δεν είχε την πολυτέλεια άλλης εναλλακτικής λύσης διότι αυτή θα οδηγούσε σε πτώχευση.
"Δεν θα μπορούσε να καλύψει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες νοσοκομείων. Η αναστάτωση στους καταθέτες θα οδηγούσε σε σοβαρότατη εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό και η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να δεσμεύσει καταθέσεις, ενώ θα ασκούντο αφόρητες πιέσεις από τους εταίρους για να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη" είπε ο ίδιος.

4. Επίσης ο κ. Ρουμελιώτης αναφερόμενος στην εικόνα που είχε το ΔΝΤ για την Ελλάδα την περασμένη άνοιξη είπε πως "Μας έβλεπαν με μεγάλη καχυποψία διότι αποκρύψαμε ή διαστρεβλώσαμε στατιστικά στοιχεία και δεν υλοποιήσαμε τις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει για εξυγίανση του δημόσιου τομέα και τη μείωση των ελλειμμάτων".

5. Δήλωση του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (6/2-11) ότι “ η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ απο το ΔΝΤ

 Σχόλιο 1. Την αντεθνική δράση του Π. Ρουμελιώτη την παρακολουθώ από την ημέρα που υπογράψαμε το 1ο Μνημόνια και διορίστηκε στο ΔΝΤ τον Μάιο του 2010. Μάλιστα, στην μήνυσή μου για Εσχάτης Προδοσία κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης, έχω μηνύσει και την Τρόικα (IMF, EE, ECB) για συνέργεια στο έγκλημα αυτό, ενώ έχω καταθέσει στην δικογραφία και διάφορα δημοσιεύματα με δηλώσεις του Ρουμελιώτη με τα οποία αυτός εκφόβιζε τον ελληνικό λαό, για τις οδυνηρές-δήθεν-επιπτώσεις εάν δεν εφαρμόζαμε τα μέτρα του ΔΝΤ, τα οποία τώρα χαρακτηρίζει ο ίδιος «λανθασμένα» κι «εγκληματικά». Κατά συνέπεια ελέγχεται και ο Ρουμελιώτης για τυχόν συνέργειά του στην Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος. Την στάση του τύπου αυτού την είχα καταγγείλλει δημόσια τον Φεβρουάριο 2011 στο Κόντρα στην εκπομπή του Τ. Κουίκ.

Σχόλιο 2. Πόρνες συνειδήσεις, όλα για την κολασμένη ηδονή του πελάτη, όποια κι όποιος κι αν είναι…δεν υπάρχει τι απούλητο μέσα σας.

Παράκληση: Όποιος μπορεί να με βοηθήσει με περισσότερα στοιχεία εναντίον του ας επικοινωνήσει παρακαλώ μαζί μου στα epivetta@otenet.gr και 22210’62743. Ευχαριστώ

 Κι άλλα σχετικά links:

http://protagonews.blogspot.gr/2012/07/new-york-times.html

http://tvxs.gr/news/ellada/entones-antidraseis-gia-tis-diloseis-roymelioti-stoys-new-york-times

http://www.skai.gr/news/politics/article/209216/adidrasi-papandreou-me-aformi-tis-diloseis-roumelioti-/

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=213447

http://www.inews.gr/196/to-dnt-gia-tis-diloseis-p-roumelioti-stous-New-York-Times.htm

 Με αγάπη, Δημ. Αντωνίου 

 


• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012 - 8:55 π.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...