Back to Top
Τηλ. επικοινωνίας : 22210.62743 | Email: el.politias@cyta.gr
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011


Από Εικονοσκόπιο News  στις 5.10.11
http://eikonoskopionews.blogspot.com/2011/10/ikonoskopio-news.html?spref=blΚύριε Αντωνίου θα ήθελα το σχόλιο σας για την διαβίβαση της μήνυσης σας στην Βουλή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιου Κατσηρώδη. Δεδομένου ότι η είδηση αυτή θορύβησε πολλούς.


- Καταρχάς είναι ιστορική απόφαση. Για  πρώτη φορά για τα Ελληνικά δεδομένα, μια εν ενεργεία κυβέρνηση, κατηγορείται από την δικαιοσύνη-του ιδίου κράτους- για εσχάτη προδοσία την οποία διέπραξε κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Η κυβέρνηση πήρε εντολή από τον Ελληνικό λαό, να προστατεύσει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Και αντί αυτού, εκχώρησε παράνομα  την Εθνική κυριαρχία,  εκούσια σε ξένες δυνάμεις. 


Κάτι τέτοιο είχε διαπράξει μόνο ο Τσολάκογλου, το 1941, παραδίδοντας το Ελληνικό στράτευμα στους Γερμανούς, εν αγνοία του Πρωθυπουργού και του Βασιλέα. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, ότι για να διαβιβαστεί η μήνυσή μου στην Βουλή, πέρασε πρώτα από τρία Εισαγγελικά «φίλτρα».


-Τι εννοείται με αυτό;- Αυτό το λέω για να αποδείξω ότι η μήνυση μου, στις συνειδήσεις των δικαστών που την έχουν εξετάσει μέχρι τώρα, έχει αποδειχθεί βάσιμη. Η πρώτη Εισαγγελέας η κα Χριστίνα Καπαμά, έβγαλε μια απόφαση απόρριψης της μήνυσης. Δηλαδή να αρχειοθετηθεί η μήνυση με ένα σκεπτικό που είναι νομικά απαράδεκτο. 


Και εξηγώ γιατί: Το σκεπτικό της ήταν ότι ναι μεν η κυβέρνηση, παραβίασε θεμελιώδεις αρχές του συντάγματος, (να σημειώσω ότι αυτός είναι ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας), αλλά -όπως υποστήριξε-αυτό δεν συνιστά εσχάτη προδοσία, διότι ήταν δικαιολογημένο για λόγους οικονομικούς. 


Αυτό είναι ανατριχιαστικό και Παγκόσμιος πρωτότυπο! Η Εισαγγελέας, ήθελε να καταγραφεί στα ιστορικά νομικά δεδομένα της Ελλάδας, ότι η προδοσία μια Χώρας, και η εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις, μπορεί να δικαιολογηθεί έναντι ενός αντιτίμου. Έναντι ενός τιμήματος. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα! 


Και φυσικά όταν η πρόταση της αυτή για αρχειοθέτηση, πήγε στην Εισαγγελία εφετών, κατέθεσα μια προσφυγή, και είπα ότι αν δεχτείτε αυτά που λέει η κα. Καπαμά, στο μέλλον αφενός μεν κάθε επίδοξος προδότης, θα μπορεί να λέει ότι «επειδή έχω οικονομικό πρόβλημα, θα εκχωρώ είτε ένα κομμάτι, είτε και ολόκληρη την Εθνική κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις», και αφετέρου δε, ότι εάν η προδοσία της Ελλάδας, μπορεί να αιτιολογηθεί για οικονομικούς λόγους, αυτόματα θα πρέπει να σβήσουμε όλα τα βιβλία ιστορίας που έχουν γραφτεί. Διότι η ιστορία μας είναι και οι θυσίες που έχουμε κάνει εμείς οι Έλληνες για την Εθνικής μας ανεξαρτησία. 


Και φυσικά η Εισαγγελέας εφετών, απέρριψε ως απαράδεκτη την πρόταση της κα. Καπαμά, και έδωσε εντολή η υπόθεση να πάει στην Βουλή. Πριν όμως  πάει στην Βουλή η υπόθεση, ο Εισαγγελέας του Αρείου πάγου κ.  Αθανάσιος Κατσηρόδης, με συνεχάρη για την τεκμηρίωση της μήνυσης... 


-Και η μήνυση που καταθέσατε διαβιβάστηκε στην Βουλή. Τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή;


-Θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις και εξηγώ: Οι συντάκτες του Συντάγματος του 1975 (το 1985 έγινε και η πρώτη  αναθεώρηση), δε είχαν διανοηθεί ότι θα μπορούσε μια ολόκληρη Βουλή (η τουλάχιστον η πλειοψηφία της), να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.


Έτσι λοιπόν τώρα προκύπτουν τα έξης προβλήματα: Η Μήνυση στρέφεται καταρχάς εναντίων των 173 Βουλευτών, που ψήφισαν το μνημόνιο. Και λέω καταρχάς διότι έχω μηνύσει και τους υπολοίπους. Και τους 307. Δηλαδή συμπεριλαμβάνονται οι 300 Βουλευτές, οι 7 εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί και υφυπουργοί, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και θα σας αναλύσω τους λόγους: 


Οι 173 Βουλευτές ψήφισαν το μνημόνιο. Το οποίο μνημόνιο, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δανειακής σύμβασης. Η μήνυση βασίζεται κυρίως στη δανειακή σύμβαση η οποία και περιέχει τους προδοτικούς όρους. Όμως έχω μηνύσει και τους υπόλοιπους  Βουλευτές, οι οποίοι, έχουν αποδεχθεί αυτή την προδοτική κίνηση των 173 Βουλευτών, «δια της σιωπής και εκ παραλείψεως». Δηλαδή οι υπόλοιποι  Βουλευτές, δεν έπραξαν, αυτό που επιτάσσει το άρθρο 120 του συντάγματος, το οποίο λέει ότι όταν καταλύεται το σύνταγμα, ο κάθε Έλλην πολίτης, έχει την υποχρέωση, να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο, εναντίον των σφετεριστών της δημοκρατίας και του συντάγματος. Συνεπώς, οι Βουλευτές που δεν ψήφισαν το μνημόνιο, έπρεπε να κάνουν ότι ήταν δυνατόν, ώστε να εμποδίσουν την υπογραφή, αυτής της εγκληματικής και προδοτικής δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Και δεν το έκαναν. 


Μα θα μου πει κάποιος «και τι έπρεπε να κάνουν κ. Αντωνίου;» απαντώ: 'Έπρεπε να παραιτηθούν από την Βουλευτική τους ιδιότητα και να αιτιολογήσουν αυτή την στάση τους λέγοντας: «Εμείς κύριοι δεν έχουμε  θέση σε μια Βουλή που είναι προδοτική».Και το λέω αυτό διότι με το να κάθονται σε μια τέτοια Βουλή,  την νομιμοποιούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και η ΝΔ, που δεν ψήφισε το μνημόνιο, ψηφίζει τουλάχιστον τους μισούς νόμους που απορρέουν τόσο από την δανεική σύμβαση όσο και από το μνημόνιο. Κατά συνέπεια και οι υπόλοιποι  Βουλευτές κατά τον νόμο, είναι και αυτοί συνεργοί στην εσχάτη προδοσία. 


Τώρα λοιπόν η μήνυση διαβιβάστηκε στην Βουλή. Εκεί σε ένα από τα στάδια της διαδικασίας, θα πρέπει να ψηφίσουν 151 Βουλευτές για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη η όχι. Αλλά 151 Βουλευτές όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, δεν μαζεύονται. Διότι οι 173 εξαιρούνται από την ψηφοφορία. Επόμενος οι υπόλοιποι (αν υποθέσουμε ότι εξαιρούνται από το κατηγορητήριο), δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό. Προκύπτει λοιπόν αδυναμία άσκησης των καθηκόντων της Βουλής. Προκύπτει αδυναμία εφαρμογής του άρθρου 86 του συντάγματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει αναγκαστική διάλυση της Βουλής. 


Μπορεί να ακούγονται όλα όσα λέω υπερβολικά αλλά να έχουμε υπόψιν μας ότι δεν έχουν ξαναγίνει στην Ελληνική ιστορία, διότι οι συντάκτες του συντάγματος, δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι μια ολόκληρη Βουλή, θα είχε υπογράψει την προδοσία της Χώρας. Και επειδή ακούγονται διάφορα του στυλ «Και τι έγινε που πήγε η μήνυση στην Βουλή; Είναι ποτέ δυνατόν, η Βουλή να δικάσει τον εαυτό της;» αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι θέτω τον Ελληνικό λαό προ των ευθυνών του. Διότι είναι προφανές ότι την μήνυση αυτή δεν θα την εξετάσει η παρούσα Βουλή, δεν θα προλάβουν, επειδή πιθανότατα θα έχουμε σύντομα εκλογές. 


Την μήνυση συνεπώς θα την εξετάσει η Βουλή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Και αν ο Ελληνικός λαός το εννοεί ότι πρέπει να μπει κάποιος στην φυλακή-ιδίως για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας-θα πρέπει, να εκλέξει στις επόμενες εκλογές και με αυτό το κριτήριο. Να εκλέξει ανθρώπους οι οποίοι θέλουν και έχουν την βούληση να δικάσουν τους προδότες. Αν εκλέγουν πάλι οι ίδιοι, θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να μην δικάσουν τον εαυτόν τους. Στα χέρια του Ελληνικού λαού είναι η δίκη και η καταδίκη των προδοτών. 


Αν λοιπόν ο Ελληνικός λαός δεν αντιληφθεί τις ευθύνες του σε αυτή την υπόθεση, και δεν γίνει δικαστής, (με τον τρόπο που λέω), των προδοτών, είναι άξιος της μοίρας του. Εγώ θα πουλήσω όλη την περιουσία μου για να αγοράσω 11 εκατομμύρια χειροπέδες, και θα τις στείλω σε κάθε Έλληνα ώστε να θυμόμαστε  κάθε ώρα ότι είμαστε  ένας λαός υποτελών, και δουλοπρεπών.


-Ωστόσο κύριε Αντωνίου, ένας έγκριτος Συνταγματολόγος, ο κ. Χρυσόγονος, δηλώνει ότι δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια μήνυση κατά των Βουλευτών. Διότι, όπως υποστηρίζει, (σύμφωνα με τα άρθρα 60 και 61 του Συντάγματος), «δε νοείται σε καμία περίπτωση η ποινική δίωξη κατά  Βουλευτή, για γνώμη η ψήφο που έδωσε, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Επομένως, η μήνυση που ασκήθηκε κατά των Βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, είναι προδήλως αβάσιμη». Δηλαδή υποστηρίζει ότι μόνο για τους Υπουργούς, ενδέχεται να προκύψουν ποινικές ευθύνες. Τι απαντάτε;


- Απαντώ λοιπόν στον κ. Χρυσόγονο: Για να μην θεωρηθώ αυθεντία της νομικής, όλα όσα θα πω παρακάτω, προκύπτουν από την ανάλυση που έκανε στο σύνταγμα της Ελλάδας- ένας εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων- και ομότιμος καθηγητής της νομικής σχολής Αθηνών κ. Σπινέλλης. 


Και εξηγώ: Πράγματι τα άρθρα 60 και 61 του συντάγματος, αναφέρουν ότι οι Βουλευτές δεν φέρουν καμία ευθύνη, για οτιδήποτε ψηφίζουν μέσα στην Βουλή. Η ψήφος τους και η γνώμη τους είναι ελεύθερη, εκτός εάν ένας Βουλευτής συκοφαντήσει μέσα στην Βουλή, έναν συνάδελφο του Βουλευτή η κάποιον πολίτη (συκοφαντική δυσφήμηση) εκεί έχει ευθύνη. Αλλά έχει ευθύνη (για την ψήφο του μέσα στην Βουλή) και για κάτι ακόμη σύμφωνα με το άρθρο 59 του συντάγματος. 


Τι λέει αυτό το άρθρο; Ότι οι Βουλευτές, πριν αναλάβουν τα καθήκοντα τους, ορκίζονται  πίστη στους νόμους, το σύνταγμα, και στην ακεραιότητα της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι το υπέρτατο καθήκον τους είναι η τήρηση του συντάγματος και τις ακεραιότητας της Χώρας. Αν λοιπόν οι βουλευτές μέσα στην βουλή, παραβιάσουν το σύνταγμα, και παραχωρήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας σε ξένες δυνάμεις, τότε διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Όταν παραβιάζουν το άρθρο 59 του συντάγματος, τότε χάνουν την βουλευτική τους ιδιότητα (και την ασυλία). Διότι η βουλευτική τους ιδιότητα, προϋποθέτει την τήρηση του όρκου τους. Διότι ο όρκος προηγείται της βουλευτικής ιδιότητας και βουλευτής γίνεται κάποιος αφού ορκιστεί. 


Πώς είναι δυνατόν λοιπόν ένας καθηγητής σαν τον κ. Χρυσόγονο να αποσιωπά αυτά τα πράγματα που είναι προφανή; Και θέλω να προσθέσω ότι ο κ. Χρυσόγονος υπήρξε συμφοιτητής και φίλος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Πέρυσι μόλις κατέθεσα την μήνυση μου, είχα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ύστερα από έναν μήνα(με τον κ. Χρυσόγονο), επειδή εκφραζόταν κατά του μνημονίου, και του ζήτησα να γίνει δικηγόρος μου και μου αρνήθηκε. Μπορεί λοιπόν να εξηγήσει στον κόσμο τον λόγο της άρνησης του; Και αφού υποστηρίζει ότι μπορούν να προκύψουν ποινικές ευθύνες εναντίων των υπουργών, γιατί δεν τους μηνύει για εσχάτη προδοσία με  την αυθεντία και το κύρος που έχει;


- Κύριε Αντωνίου επιλέξατε να παραχωρήσετε την συνέντευξη αυτή σε ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης της Αργολίδας. Στο eikonoskopio news. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες τις Αργολίδας; Είναι στα σχέδια σας, να έρθετε και στην Ερμιονίδα να μιλήσετε;


- Ο κόσμος πρέπει να μη διστάζει  και να μη φοβάται. Δεν πρέπει να έχουμε απαθή στάση και να στηρίζουμε τις τύχες μας σε άλλους χωρίς εμείς να μην αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα μας. Η δημοκρατία θέλει συγκυβερνήτες και όχι εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους. Η Αργολίδα είναι η πηγή της ιστορίας του Έθνους μας. Είναι η πηγή των μύθων. Και να ξέρετε ότι οι μύθοι είναι η εικόνα της ιστορίας. Έχετε μεγάλη ιστορική τιμή και ευθύνη σαν τόπος. Είναι ιερά τα Χωματά σας. Αυτά πρέπει να τα αναλογιστείτε και να τα τιμάτε με τις πράξεις σας. 


Ας ελπίσουμε ότι από την Αργολίδα θα ξεκινήσει και πάλι να ξαναγράφεται η ιστορία της Ελλάδας. Από εσάς. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να έρθω στην Ερμιονίδα να μιλήσω. Να πω πράγματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος επειδή του τα αποκρύπτουν. Ώστε να αντιληφθεί ο Αργολικός λαός ποια είναι η πραγματικότητα. 


Κλείνω με αυτά τα λόγια: Πρέπει να ζούμε για τα υψηλά και τα σπουδαία και όχι για τα ποταπά και τα ασήμαντα.
• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 - 5:08 μ.μ.
Διαδώστε το Άρθρο...